Ce înseamnă Martindale? Şi ce ţesătură este cea mai bună pentru tapiţarea canapelelor şi a colţarelor?

Ce înseamnă Martindale? Şi ce ţesătură este cea mai bună pentru tapiţarea canapelelor şi a colţarelor?

Aţi întâlnit vreodată termenul Martindale? E important de ţinut minte când cumpăraţi o canapea nouă, fotoliu sau pat tapiţat. De obicei, veţi găsi aceste informaţii pe etichetă. Ce este Martindale? Ce valori sunt date în legătură cu acest termen? Mă poate ajuta să iau o decizie? Vom răspunde la aceste întrebări şi la alte întrebări în articolul următor.

Canapea universală, gri-bej Taupe, KEVAN Canapea universală, KEVAN

Ce este Martindale?

Martindale este o unitate pentru determinarea rezistenţei la abraziune a textilelor, în special a celor utilizate pentru tapiţarea scaunelor. Este vorba despre determinarea durabilităţii ţesăturii, a rezistenţei acesteia la alte materiale cu care ţesătura intră în mod repetat în contact. Este o unitate recunoscută la nivel internaţional. Ea ne dă informaţii credibile despre longevitatea unei ţesături. Valorile sunt măsurate prin testul Martindale.


Ce este testul Martindale?

Testul Martindale este utilizat pentru a măsura durabilitatea unei ţesături. Testul Martindale, cunoscut şi sub numele de test de frecare, este efectuat pe ţesături de tapiţerie pentru a verifica dacă sunt adecvate pentru diferite utilizări, de exemplu pe scaune de sufragerie, fotolii, canapele, precum şi mobilier comercial. Ţesătura de testare este întinsă pe o maşină Martindale. Rolele mici de plasă de sârmă sau lână pieptănată sunt apoi frecate continuu de ţesătură până când cele două fire se rup sau până când apare o altă schimbare semnificativă de aspect pe ţesătură. Dispozitivul funcţionează la un interval de 5.000 de cicluri şi pe baza acestuia se creează o unitate Martindale. După fiecare 1000 de cicluri, substanţa este verificată. Drept urmare, Martindale arată nivelul de frecare al ţesăturii. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât ţesătura este mai durabilă.


Cum să citiţi valorile Martindale?

Martindale 10.000 sau mai puţin:

- o ţesătură adecvată numai în scopuri decorative. Se foloseşte de obicei pentru textile decorative pentru casă, cum ar fi perne, perdele, lenjerie de pat etc. Nu este destinat tapiţării mobilierului.

Martindale 10 000 la 15 000:

- aceasta include de obicei ţesături din fire fine, cum ar fi mătase de bumbac. Ţesătura poate fi folosită şi pe mobilier, dar numai pe o piesă de mobilier care nu este folosită zilnic. Curăţarea uscată trebuie luată în considerare pentru această ţesătură. Stofa nu trebuie să intre în contact cu umezeala sau apa.

Martindale 15.000 - 25.000:

- extilele acestea sunt adesea folosite pentru tapiţarea mobilierului. Cu toate acestea, nu sunt suficient de durabile pentru a forma baza mobilierului pe care îl puteţi poziţiona şi manipula, cum ar fi canapele extensibile, tetiere înclinate pentru scaune, fotolii tip sac etc.

Martindale 25.000 - 30.000:

- ţesătura este potrivită pentru utilizarea în tapiţarea mobilierului care va fi expus la un nivel ridicat de utilizare zilnică. Ideal şi pentru tipul de mobilier pe care l-am exclus din categoria anterioară.

Martindale 30.000 şi mai mult:

- este o ţesătură foarte durabilă. Cea mai bună alegere pentru mobilier de uz zilnic, precum şi pentru mobilier comercial.

colţar universal, mentă, BELMONT Colţar universal, mentă, BELMONT

Martindale pentru ţesăturile folosite la mobilierul nostru tapiţat

Să ne imaginăm mai multe ţesături de tapiţerie care sunt folosite pentru canapele, colţare, fotolii sau scaune din oferta noastră. Cu această selecţie veţi cunoaşte mult mai bine calitatea stofelor individuale.

BONN – 90.000 de abraziuni
MALMO – 50.000 de abraziuni
BOSS – 55.000 de abraziuni
INARI – 90.000 de abraziuni
SORO – 90.000 de abraziuni
SAVANA – 80.000 de abraziuni
TATUM – 60.000 de abraziuni
ANTARA – 65.000 de abraziuni
ALOVA – 85.000 de abraziuni
SHAGGY - 50.000 de abraziuni
ALPHA - 55.000 de abraziuni
BERLIN – 55.000 de abraziuni
NET – 90.000 de abraziuni
PIELE ECOLOGICĂ – 40.000 - 120.000 de cicluri de Martindale în funcţie de producător
PIELE – 100.000 de abraziuni
BLANĂ – 87.000 ode abraziuni
LÂNĂ - 70.000 de abraziuni
ŢESĂTURĂ CATIFEA (asemănătoare catifelei) - 80.000 de abraziuni
ŢESĂTURĂ CU EFECT DE PIELE - 68.000 de abraziuni
MICROPLUŞ - 70.000 de abraziuni

Canapea, muştar, model stânga, MARELIA Canapea, muştar, model stânga, MARELIA

Martindale nu vă va spune totul despre ţesătură

La evaluarea ţesăturii, trebuie avut în vedere faptul că testul Martindale vă va arăta doar gradul de rezistenţă la abraziune a ţesăturii. Nu ia în considerare lumina UV, substanţele chimice, murdăria, finisajele, părul sau ghearele animalelor de companie. Chiar şi cea mai rezistentă ţesătură cu o valoare ridicată la testul Martindale va fi susceptibilă la deteriorarea mecanică sau distrugere în contact cu lichide precum vinul roşu.

Canapea universală, gri închis / gri, LONDON U Canapea universală, gri închis / gri, LONDON U