Ce ar trebui să aibă bucătăria ta de vară?

Ce ar trebui să aibă bucătăria ta de vară?

Nu este suficient să faci un grătar pe terasă? Te gândești să construiești o bucătărie de vară? Daca ai spațiu în grădină pentru o bucătărie în aer liber, este firesc să vrei să treci la un nivel superior. O idee bună necesită un plan bun. Desigur, poți apela la experți. În acest caz, însă, este necesar să se mizeze pe investiții mai mari. În același timp, construirea unei bucătării de vară nu este atât de complicată. Am pregătit o prezentare simplă a ceea ce trebuie să iei în considerare înainte de a începe construcția.

 

Grătar în bucătăria de vară

 

De ce bucătărie de vară?

Iubitorii de petreceri în grădină sunt împărțiți în două grupuri. Pe de o parte, sunt cei care se descurcă cu un grătar electric și o ladă frigorifică. Și apoi sunt cei care pot transforma mâncărurile simple la grătar în specialități gourmet. Dar au nevoie de facilități pentru asta - spațiu suficient pentru preparare, un grătar de calitate și, bineînțeles, apă curentă.

O bucătărie în aer liber oferă posibilitatea de a fi alături de oaspeții săi în orice moment, fără a alerga constant în interior. Bucătăria de grădină include și dulapuri cu spațiu suficient de depozitare. Aici ai mereu la dispozitie toate preparatele necesare. Mai simplu spus, cu o bucătărie de vară, o petrecere în grădină este un alt gen de experiență.

 

Construcția unei bucătării de vară

 

Dimensiunea și aspectul corect al bucătăriei

Dimensiunea bucătăriei de vară depinde în principal de cât spațiu ai la dispoziție. Depinde dacă intenționezi să o instalezi pe o terasă existentă sau vrei să începi construcția de la zero. Mărimea este afectată și de scopul bucătăriei –  doar pentru reuniuni intime de familie sau petreceri mari în grădină.

Imaginează-ți că muți bucătăria interioară în grădină. S-ar potrivi aspectul său și pentru o bucătărie în aer liber? Ar fi suficient de mare pentru ca doi oameni să se miște și să lucreze în ea? Sau, invers, ar fi prea mare pentru exterior? Ia în considerare tot ce ai nevoie atunci când pregătești mâncarea, servești mâncare sau faci curat după.

 

Bucatarie de gradina in forma de L

 

Dreaptă, în formă de L sau în formă de U

Bucătăria liniară cu blat lung este o soluție excelentă pentru un spațiu mai mic. Rămâne deschisă în ambele capete, permițând accesul ușor.

Una dintre cele mai populare și flexibile amenajări ale bucătăriei este cea în formă de L. Îți permite să aranjezi zonele de lucru pe două laturi, cu mult spațiu liber pentru a te deplasa. Acest lucru va crea un triunghi de lucru eficient.

Aspectul în formă de U este foarte eficient și oferă mult spațiu de lucru, precum și spațiu pentru servire și luat masa, dar și mult spațiu de depozitare. Spațiul interior mai mic este ideal pentru un bucătar care are totul la îndemână. O astfel de bucătărie mai mică în formă de U poate deveni un punct focal pe terasă.

 

Unitate de bucătărie

 

Dimensiuni ideale pentru bucătărie

Dimensiunile bucătăriei exterioare în sine depind de bugetul pe care îl ai la dispoziție, de electrocasnicele pe care planuiești să le instalezi, dar și de spațiul rezervat bucătăriei de vara. Aparatele care se vor folosi cu siguranță în aer liber sunt grătarul, plita, aparatul de gheață, aragazul, cuptorul pentru pizza etc. Va fi un șemineu în bucătăria din grădină? Astăzi, televizoarele, consolele de jocuri sau diverse seturi audio sunt și ele un fenomen obișnuit în bucătăriile din grădină.

Adâncimea standard a bucătăriei exterioare este de aproximativ 70 cm, astfel încât plita să fie suficient de adâncă pentru a încăpea grătarul încorporat. Îți recomandăm ca unitatea de bucătărie să se sprijine pe perete pe cel puțin o parte. Acest lucru îți va permite să instalezi iluminatul deasupra grătarului și a blatului de lucru. De asemenea, construiește o sursă de energie și apă. Reține că și în acest caz, conexiunile trebuie să fie făcute de specialiști.

 

Sfatul nostru: atunci când planifici, urmărește și modul în care soarele se mișcă pe terasă sau pe teren în timpul zilei - orientează bucătăria de vară astfel încât să îți ofere umbră în timpul verii fierbinți.

 

Bucatarie de vara cu mobilier de gradina

 

Mobilier de bucătărie și grădină într-un stil uniform

Nu trebuie să fie chiar așa. Chiar și în bucătăria ta în aer liber, diferite stiluri pot fi combinate ușor și exemplar. Cu toate acestea, poți adapta decorul bucătăriei la mobilierul de grădină, care devine cumva o parte a bucătăriei de vară. Atunci când alegi materialul unității de bucătărie, gândește-te la condițiile meteorologice, lumina soarelui, frig și îngheț. Dacă nu ești sigur de alegere, consultă un expert.

Setul de ratan pentru grădină se potrivește perfect în bucătăria de vară într-un stil rustic, tradițional și modern. Dacă spațiul îți permite, finalizează acest proiect cu scaune de grădină pentru ca toată lumea să se simta confortabil la prima ta petrecere în grădină, pe care o vei organiza cu stil. Bucătăria de vară trebuie să îți satisfacă în primul rând nevoile, așa că acordă prioritate confortului și funcționalității mobilierului ales și urmărește ceea ce ți se potrivește ție și celor dragi.

 

Tot ceea ce ai nevoie pentru a-ți echipa noua bucătărie de vară sau pentru a aduce un suflu nou bucătăriei mai vechi, găsești pe kondela.ro.