Care este diferența dintre grătare? Cele mai cunoscute tipuri de grătare, avantajele și dezavantajele lor

Care este diferența dintre grătare? Cele mai cunoscute tipuri de grătare, avantajele și dezavantajele lor

Există diferite tipuri de grătare pe piață. Este ușor să vă simțiți copleșit(ă) de toate ofertele disponibile. În acest blog, însă, vă vom oferi sfaturi despre cum să vă orientați și, poate, veți găsi candidatul potrivit pentru grădina sau terasa dumneavoastră. Preferați un grătar electric sau unul tradițional cu cărbuni? Citiți articolul nostru până la final și aflați care dintre ele va reuși să vă cucerească.

Un bărbat stă ghemuit lângă un grătar mic și întoarce carnea Grătar de cărbune, negru / roșu, BODEK

 

Grătare pe gaz

Grătarele pe gaz devin din ce în ce mai populare. Ele oferă confort și ușurință în utilizare. Aceste grătare funcționează pe gaz natural sau pe butelii de propan-butan și au o încălzire rapidă și o temperatură reglabilă. În plus, nu este necesar să vă deranjați cu înlăturarea cenușii și curățarea constantă ca în cazul grătarelor tradiționale. Principalele dezavantaje includ costul mai ridicat, lipsa aromei de lemn în mâncare și necesitatea unei întrețineri mai riguroase în cazul înlocuirii rocilor vulcanice sau buteliei de propan-butan.

 

Grătare cu cărbuni

Aceste grătare sunt probabil cele mai tradiționale și cunoscute tipuri. Cărbunii din lemn servesc drept sursă de căldură și foc, oferind astfel o experiență autentică de grătar. Focul de cărbune conferă cărnii un miros ademenitor și un gust irezistibil. În plus, aceste tipuri de grătare sunt accesibile ca preț, ușor de utilizat și ușor de transportat. Cu toate acestea, dezavantajul grătarelor cu cărbuni este că au nevoie de un timp mai îndelungat pentru încălzire și impun monitorizarea constantă a cărbunilor încinși. Intensitatea focului nu se poate regla. Aceste grătare necesită întreținere și curățare periodică.

Un bărbat într-un șorț roz face grătar în grădină

 

Grătare electrice

Grătarele electrice sunt ideale pentru cei care locuiesc în complexe de apartamente sau în zone în care nu este permisă utilizarea focului deschis. Aceste grătare sunt ușor de utilizat, trebuie doar să le conectați la priză și puteți începe să gătiți. Ele reprezintă o opțiune mai sănătoasă pentru grătar, fără substanțele nocive din grăsime și fum. Grătarele electrice au avantajul încălzirii rapide și oferă posibilitatea de a regla temperatura. Dezavantajul este că unele persoane consideră că grătarele electrice sunt mai puțin autentice și le lipsesc gustul și aroma pe care cărbunii de lemn o conferă cărnii. Utilizarea lor este limitată de accesul la o sursă de energie electrică. Aceste grătare sunt de asemenea mai scumpe. 

Carne și legume se gătesc pe un grătar electric

 

Focare portabile

În afară de grătarele tradiționale, există și opțiunea de a utiliza focare portabile. Acestea sunt apreciate în special pentru utilizarea lor polivalentă, deoarece în afară de grătar, permit și coacerea cărnii sau prepararea de băuturi calde. Sunt o alegere excelentă pentru picnicuri, focuri de tabără și prepararea grătarelor în curte. Avantajul lor este că sunt ușor de transportat, ceea ce înseamnă că le puteți lua cu dumneavoastră oriunde. Dezavantajul este că nu sunt la fel de eficiente ca grătarele menționate anterior. În plus, trebuie să aveți grijă la scurgerile de grăsime care pot fi dăunătoare sănătății.

Focar portabil din metal cu bucăți de lemn într-un spațiu de depozitare

 

La alegerea unui grătar, este important să țineți cont de preferințele și nevoile personale. Grătarele pe cărbuni sunt o alegere excelentă pentru cei care sunt în căutarea unei experiențe autentice de grătar. Grătarele pe gaz sunt ideale pentru cei care caută confort, gătit rapid și ușurință în utilizare. Dacă aveți restricții în ceea ce privește grătarul tradițional sau locuiți într-o zonă unde nu este permisă utilizarea acestui tip, alegeți un grătar electric. Pe de altă parte, focarele portabile oferă flexibilitate și utilizare polivalentă, putând fi folosite atât pentru grătar cât și pentru coacerea cărnii în timpul campingului.

În oferta magazinului online Kondela veți găsi o gamă largă de grătare, accesorii de grătar și mese de lucru pentru grădină. Suntem convinși că produsele noastre vă vor facilita fiecare ieșire la grătar și vă vor aduce noi experiențe alături de familie și prieteni. Vizitați site-ul nostru www.kondela.ro și descoperiți întreaga noastră gamă de mobilier și accesorii pentru casă și grădină.