Apa - esența vieții: Cum să urmați un regim adecvat de băut apă?

Apa - esența vieții: Cum să urmați un regim adecvat de băut apă?

Respectarea unui regim adecvat de băut apă este uneori dificilă. Mai ales dacă avem mult de lucru și uităm de apa din pahar în timpul zilei. Cu toate acestea, aprovizionarea organismului cu lichide este vitală, mai ales în zilele toride de vară. Știți câtă apă ar trebui să bem pe zi pentru a fi cu adevărat suficientă pentru organism?

 

Sticla de cristal

 

Pregătirea înainte de toate

Pentru a învăța să hidratăm corpul din interior, ar trebui să o facem pentru binele nostru. Obiceiurile sănătoase au fost cu noi încă din copilărie și noi înșine ar trebui să continuăm să le prezentăm copiilor noștri. Deshidratarea corpului este unul dintre cele mai frecvente subiecte pe perioada verii și provoacă probleme considerabile nu numai în România, ci și în întreaga lume. Pregătirea este importantă și nu trebuie subestimată.

Prin urmare, dacă plănuiți o drumeție mai solicitantă sau o călătorie mai lungă cu mașina vara, nu uitați să vă asigurați că aveți o cantitate suficientă de apă. Ce zici de a împacheta o sticlă CRYSTAL, căreia îi place să care toate băuturile tale preferate? Nu știi niciodată dacă vei avea de așteptat mult în vamă sau va fi aglomerat pe autostradă – și e de ajutor chiar și în drum spre casă de la serviciu.

 

Regimul corect de băut

 

Limita este diferită pentru fiecare

Pentru fiecare dintre noi, limita activității zilnice este stabilită în mod individual, așa că nu ar trebui să ne concentrăm pe regulile generale ale consumului de lichide. Aceeași utilizare se aplică și regimului de băut apă. În unele zile, dacă bem opt pahare de apă pe zi, asta va fi suficient. În ciuda faptului că mulți au urmat cu această regulă, marile minuni nu s-au produs și organismul încă mai avea nevoie de apă. Exact câtă apă ar trebui să bem în timpul zilei depinde de greutatea, vârsta și stilul de viață al persoanei. Ar trebui să observi și senzația de sete și să nu o ignori. Acesta este semnalul pentru noi că organismul cere apă.

 

Regimul de băut la copii

 

Cum e pentru copii?

Este o diferență între nevoia de apă a unui copil și a unui adult. În general, totuși, un adult ar trebui să bea cel puțin 1,5 până la 2,5 litri de lichid pe zi. Putem afla cât ar trebui să bea un copil printr-un calcul simplu. Pentru fiecare kilogram de greutate, este indicat ca copilul să bea 60 ml de lichide. Aceasta înseamnă că dacă, de exemplu, copilul tău are 28 de kilograme, el sau ea ar trebui să primească 1,7 litri de apă. Cu toate acestea, numărul este orientativ și ar trebui să luăm în considerare și alți factori - pe lângă greutate și vârstă, activitatea fizică sau sănătatea lui.

De asemenea, trebuie să ne amintim că este bine ca copilul să bea apă mai des și în doze mici. Cel mai bun moment pentru a completa lichidele este dimineața. Viitoarele mămici ar trebui să bea cel puțin 1,5 litri de apă plată pe zi în funcție de greutatea lor. Odată cu creșterea kilogramelor de sarcină, nevoia de apă ar trebui să crească și ea.

 

Ochelari colorați

 

Servește copiilor apă 

Copiii ar trebui să bea apă simplă. Totuși, nu le place atât de mult, așa că dacă vrem să facem un compromis, dar nici să nu facem rău copilului, încercăm să adăugăm în apă câteva picături de suc de lămâie sau portocale sau câteva frunze de mentă. Nici măcar nu trebuie să vă gândiți la siropurile de fructe, indiferent de calitate. Putem îndulci ceaiurile pentru copii din plante și fructe cu miere și să le pregătim, de exemplu, în căni vesel colorate. Atenție la temperatură. Apa la temperatura camerei este ideală. 

 

Regim de băutură pentru vârstnici

 

Generația mai în vârstă

Bunicii noștri uită adesea sau pur și simplu subestimează efectele hidratării corecte. Se întâmplă și din cauza medicamentelor, a reducerii activității fizice sau a faptului că setea pur și simplu nu se simte atât de des. Dacă aportul de lichide este într-adevăr foarte slab, organele lor și viața în sine sunt în pericol. Prin urmare, le reamintim cu drag că apa este importantă. Putem, de exemplu, să pregătim o carafă cu apă pe masă, astfel încât să-și amintească mereu că ar trebui să bea apă.

 

Modul de băut

 

Faceți un test de piele

Putem afla dacă bem suficiente lichide printr-un test rapid al pliurilor pielii, unde putem verifica dacă regimul nostru de băut apă este în așa-numita zonă verde. Pentru aceasta se vor folosi degetul mare și arătător, cu care vom trage pliul de piele de pe umăr sau dosul mâinii. Dacă pielea noastră rămâne într-o poziție atât de comprimată pentru o perioadă scurtă de timp, tensiunea pielii este redusă și trebuie să bem mai multe fluide.

Totuși, nu trebuie să uităm că ar trebui să împărțim regimul de băut pentru întreaga zi și să nu turnăm două sticle de apă în același timp. Dacă bem multe lichide imediat, majoritatea vor fi eliminate nefolosite. În lumea modernă de astăzi, avem mulți asistenți sau aplicații digitale la îndemână care ne pot aminti întotdeauna exact când este momentul potrivit să bem apă.

 

Pahare cu apă

 

Calitatea este, de asemenea, importantă

Pe lângă consumul în sine, este important și ceea ce bem de fapt. Locația țării noastre este un mare avantaj pentru noi, deoarece se caracterizează prin apă potabilă de cea mai bună calitate. Desigur, nu în fiecare zi apa curată are gust bun. O putem face specială, de exemplu, cu bucăți de fructe, felii de castraveți sau lămâie. Sucurile, apele proaspete și carbogazoase nu trebuie băute zilnic. Cu toate acestea, ceaiurile din plante și apa minerală sunt potrivite.

 

Sticla cu pietre vindecatoare

 

Deoarece suntem serioși în privința regimului de băut apă, iată câteva sfaturi și idei despre cum să-l îmbunătățim:

 

1. Dacă ți-e sete, bea cât mai curând posibil un pahar mare de apă curată în fiecare dimineață, care te va trezi și te va pregăti pentru o digestie adecvată.

2. Nu stabili ținte maxime sau minime pentru câtă apă bei pe zi

3. Lasă întotdeauna o sticlă de apă pe masă lângă tine pentru a-ți aminti să bei

4. Încearcă să instalezi aplicații care să-ți amintească în timpul zilei cu anunțuri când este momentul potrivit pentru a bea apă