Adăugați stil și rafinament camerei cu ajutorul unui set de tablouri

Adăugați stil și rafinament camerei cu ajutorul unui set de tablouri

Dacă doriți să vă exprimați personalitatea și stilul, nimic nu o face mai bine decât alegerea corectă a accesoriilor. Decorarea unei camere oferă o mulțime de posibilități, iar atunci când aveți mobilier perfect în cameră, dar simțiți că ceva lipsește, o soluție simplă poate fi să agățați pe perete un set de tablouri. Este o modalitate simplă de a adăuga camerei o pată de culoare. Dacă vă este dificil să decideți asupra dimensiunilor tablourilor pe care să le alegeți și cum să le amplasați, iată câteva idei care vă pot ajuta.

Set format din trei tablouri reprezentând un oraș, agățate pe perete deasupra unei mese de sufragerie. Tablouri imprimate vitrate, ORAș

 

Ce dimensiuni să alegeți?

Pentru a lua o decizie corectă în ceea ce privește dimensiunile tablourilor, aruncați o privire la peretele pe care doriți să-l decorați. Designerii recomandă alegerea unui tablou care să ocupe aproape întreaga lățime a peretelui. Lăsați un spațiu liber de 15-40 cm între tablou și marginile peretelui pentru a crea un aspect centrat. Dacă doriți să decorați peretele din spatele canapelei, patului sau mesei, alegeți o operă de artă sau o serie de tablouri care să fie de aproximativ aceeași lungime ca piesele de mobilier sau puțin mai mici. Un tablou mare care acoperă întregul perete poate fi costisitor și dificil de amplasat. Puteți opta în schimb pentru piese mai mici cu ajutorul cărora să creați un colaj, oferind camerei un aspect modern. Nu uitați să lăsați cel puțin 5 cm între tablouri și să mențineți între ele armonie.

 

Ce tip și tematică de tablouri să alegeți?

O colecție de tablouri cu teme variate poate fi folosită pentru a crea o atmosferă informală și relaxantă într-o cameră. Este important să alegeți o colecție de tablouri care au aceeași temă sau un motiv repetitiv, cum ar fi același cadru sau element decorativ. Pentru a obține un aspect curat și clasic, plasați tablourile uniform și măsurați cu precizie distanța dintre ele. Nu este neapărat necesar ca ele să aibă aceeași dimensiune, dar aranjarea lor este mai importantă în acest caz.

Pentru o impresie mai sofisticată, puteți opta pentru o colecție de tablouri alb-negru sau în tonuri de sepia. Această selecție este ideală pentru cei care doresc să adauge un accent subtil în living sau dormitor și să atenueze culorile puternice ale pereților sau mobilierului. Pe de altă parte, pe pereții mai puțin expresivi, puteți amplasa tablouri cu tematică de plajă, care vor revigora chiar și cele mai plictisitoare camere.
 

Set format din trei tablouri agățate deasupra unei canapele galbene și reprezentând un cerb cu coarne aurii Set de tablouri

 

Dacă doriți să oferiți camerei un aspect sofisticat, optați pentru un set în care motivul se îmbină de la un tablou la altul. Acest set este ideal și pentru accentuarea stilului camerei. De exemplu, dacă ați amenajat casa în stilul „Provence”, imagini cu nuanțe de mov și motive de levănțică, specifice Franței, vor completa perfect camera.

Tablourile nu trebuie să reprezinte neapărat obiecte specifice. Modelele și combinațiile corecte de culori pot crea, de asemenea, o impresie puternică. O altă opțiune sunt fotografiile, cu ajutorul cărora puteți păstra amintiri de vacanță sau momente importante în familie.

 

Cum să amplasați corect un tablou?

Înainte de a amplasa un tablou, trebuie să alegeți o metodă potrivită de agățare, în funcție de dimensiunea și greutatea tabloului, opțiunile de agățare și materialul peretelui. Pentru tablouri mici, de obicei se folosește un singur cui; pentru tablouri de dimensiuni medii, este mai sigur să se folosească două cuie pentru a asigura echilibrul. Tabloul ar trebui să fie agățat aproximativ la nivelul ochilor. Pentru o atmosferă creativă, puteți agăța tablouri la înălțimi diferite. Agățarea mai multor tablouri este mai complexă decât agățarea unui singur tablou, așa că puteți solicita ajutorul unui partener sau parteneră pentru a vă ajuta în luarea deciziilor.

Set format din tablouri cu modele geometrice în combinație de albastru, galben și roșu, agățate deasupra unei canapele albastre. Set de tablouri

 

Pentru a ușura agățarea tablourilor, tăiați bucăți de hârtie care să corespundă exact dimensiunii fiecărui tablou. Apoi, puteți amplasa întreaga colecție de tablouri pe perete și verifica aranjamentul lor înainte de a începe să găuriți peretele. Utilizați bandă de vopsit pentru a marca locurile unde vor fi cuiele. Dacă utilizați un singur cui, măsurați lățimea ramei și împărțiți-o în jumătate. Dacă utilizați două cuie, împărțiți lățimea ramei în treimi. Înlocuiți treptat bucățile de hârtie cu tablourile reale. Odată ce tabloul este agățat, utilizați o nivelă pentru a vă asigura că este amplasat în linie dreaptă.

 

Tablourile au puterea de a spune mii de povești, de a crea o atmosferă impresionantă și de a stimula imaginația. Cu ajutorul tablourilor, putem exprima gândurile, sentimentele, pasiunile noastre și putem reflecta stilul nostru individual. Așadar, alegeți-vă propria colecție de tablouri și adăugați stil și eleganță camerei.