9 moduri de a folosi culorile pastelate în casa ta

9 moduri de a folosi culorile pastelate în casa ta

 

Culorile au ceva liniștitor. Ne fac să ne simțim mai mult ca acasă. În istoria designului de interior, întotdeauna am iubit culoarea, fie că a fost vorba de culori moi de epocă în anii '50 și '60, fie de nuanțe îndrăznețe și strălucitoare în anii '70 și '80. De asemenea, culorile pastelate au parcurs un drum lung pentru a ieși din pereții și pătuțurile creșelor. Astăzi, acestea conferă o atmosferă relaxată casei tale, adaugă un aspect retro aparatelor de bucătărie și sunt disponibile în mod unic și în culori neutre. Iată 9 moduri creative de a te reîntâlni cu pastelurile în interioarele moderne. 

 

1. Scăpați de ideea că pastelul este doar pentru femei sau copii

Pentru a profita de frumusețea culorilor pastelate, trebuie să scăpați de la bun început de toate preconcepțiile și stereotipurile pe care le asociați cu culorile. Albastru pastelat pentru băieței și roz pentru femei și fete - un vechi clișeu care este mai bine să fie ignorat. În primul rând, veți vedea în acest articol că paleta de culori pastelate este foarte largă și nu este reprezentată doar de aceste două culori. Mai mult, îți vom arăta că, chiar dacă optezi pentru un albastru sau un roz pastelat, interiorul tău nu trebuie să arate ca și cum ar fi o cameră de copil. Dimpotrivă, aceste culori pot arăta elegant chiar și în camerele de zi sau dormitoarele moderne. Trebuie doar să știți cum să o faceți.  
 

Balcon mobilat cu un taburet roz, luminițe și un scaun alb Balcon în culori pastelate


2. Glamour și pastel merg împreună 

Stilul glamour se caracterizează prin elementele sale lucioase, care sunt combinate cu suprafețe mate. Culorile pastelate sunt potrivite pentru acest stil. Un fotoliu sau un taburet acoperit cu catifea pastelată va adăuga și mai multă eleganță interiorului tău glamour. Sfaturile noastre sunt scaune și bănci NOBLIN care se potrivesc perfect cu elemente de stil glamour, cum ar fi sfeșnicele strălucitoare, vazele aurii, oglinzile sau tapetul cu modele. 

Living cu trei fotolii tapițate în verde smarald și cu picioare aurii Sufrageria Glamour

 

3. Creați o atmosferă rurală cu pastel

Fie că admiri stilul rustic sau cel provensal, culorile pastelate vor fi un element binevenit în acesta. Nu vă rușinați de lemnul deteriorat, împreună cu decorațiuni antice combinate cu pasteluri pentru a crea un aspect romantic de țară. K lemn masiv care este caracteristic stilului rustic, sunt potrivite albastrul, verdele sau galbenul pastel. Pentru alb-negru provençal mobilier, alegeți menta, nuanțe de alb cremos sau somon. 
 

Sală de mese în stil provensal Mobilier sufragerie Provance

 

4. Aparatele pastelate revin în forță

Aparatele de bucătărie în nuanțe pastelate sunt o modalitate excelentă de a îndulci atmosfera de obicei încărcată a bucătăriei. Electronicele de bucătărie au parcurs un drum lung, uneori IN era alb, bej și alteori negru lucios. Din fericire, acum aveți la dispoziție aparate în toate culorile curcubeului. Nu trebuie să schimbați imediat aparatele electrocasnice importante, cum ar fi frigiderul sau cuptorul. Magia pastelului este, de asemenea, evocată de electronicele de masă. Robot de bucătărie MACEJKO poate fi găsit în 6 nuanțe frumoase, designul retro vine și cu un set de aparate DOTS, ceainic DUSTIN sau prăjitor de pâine CARSON

Roboți de bucătărie KANTE de diferite culori expuși pe un blat de bucătărie TEMPO-KONDELA KANTE, robot de bucătărie, 1800 W,

 

5. Descoperiți pastelul în culori neutre

Mai este ceva ce ar trebui să rețineți din acest articol. Culorile pastelate nu sunt doar roz și albastru. Paleta de culori pastelate este mult mai bogată! Descoperiți o întreagă lume de culori neutre în nuanțe pastelate. Aceste culori au o nuanță ușor cenușie, de unde și denumirea de "culori gri". Tot ce trebuie să faceți este să vă imaginați orice culoare, să o reduceți la un pastel și apoi să o îndulciți și mai mult cu gri. Veți obține o anumită nuanță de gri cu nuanțe de culoarea pe care v-ați imaginat-o. Culorile gri sunt potrivite pentru toate interioarele, au un aspect minimalist, armonios și neutru. Pat gri-maroniu KAISA vă va convinge că este cu adevărat așa! 

Canapea tapițată integral, din piele ecologică de culoare gri, decorată cu perne Canapele în culori pastelate neutre

 

6. Chiar mai mult pastel cu mobilier tapițat 

Îmbunătățiți-vă interiorul cu o piesă dominantă într-o culoare pastel. Candidații ideali pentru acest post sunt paturi tapițate, fotolii sau canapele. Nu vă fie teamă nici de culorile îndrăznețe. Îndulciți-le cu accesorii de casă, cum ar fi covoare vaze sau tablouri. Alegeți o paletă de culori și respectați-o. Puteți combina canapeaua roz cu alte nuanțe pastelate de roz și crem. Nu vă fie teamă nici de elementele negre și aurii bogate - acestea se vor completa perfect cu mobilierul tapițat. 
 

Canapea tapițată roz pastel, completată de o măsuță neagră și decorațiuni Canapea cu 3-locuri de lux, roz învechit, NIKOL 3 ML

 

7. Combinați pastelul cu materiale naturale

Faptul că lemnul poate evoca un sentiment de acasă nu este nici măcar de discutat. Cu toate acestea, atunci când este foarte mult, interiorul arată plictisitor până la tristețe. Puteți evita acest lucru pur și simplu - folosiți vopsea. Nu vă fie teamă de pereți pastelate, modelate covoare cu motive, sau de scaunele tapițate cu ornamente. Cei mai aventuroși pot intra în detalii despre piesele individuale de mobilier din lemn. 

Un alt material natural este ceramica și produsele sale. De asemenea, vă puteți îmbrăca baia sau toaleta în culori pastelate. Marmura, care este emblematică pentru aceste camere, vă va ajuta să faceți acest lucru. 

Dormitor în tonuri pastelate de albastru, negru și alb Dormitor în culori pastelate

 

8. Pastel interior datorită textilelor

Aducerea unei atmosfere blânde într-un spațiu nu înseamnă că trebuie să pictezi pereții în nuanțe "dulci". Culorile pastelate au o putere miraculoasă de a face multe chiar și atunci când sunt folosite într-un mod subtil, de exemplu sub formă de textile și decorațiuni moi. Optați pentru pături, perne, lămpi din țesătură, covoare pufoase, perdele sau fețe de masă. 
 

Pat cu o pătură și perne de culoare alb-crem Pături calde KONDELA

 

9. Combinarea culorilor pastelate cu cele vibrante

Acesta este un parchet pentru designerii îndrăzneți care nu se tem să combine mai multe culori în interior. Va fi mai ușor dacă veți alege o bază albă nu numai pentru pereți, ci și pentru majoritatea mobilierului. Veți vedea la prima vedere că o astfel de grupare albă va avea nevoie de ceva care să o înveselească. 

Puteți alege orice culori și modele. Prea multe culori solide pot părea greoaie și dezechilibrate într-un interior. Puteți evita acest lucru folosind pe alocuri o nuanță pastelată a unei culori mai bogate, un fel de ton pe ton. 
 

Scaune de masă în culori vibrante frumos aranjate sub o masă setată