10 Sfaturi pentru un fotoliu nou pentru casa ta

10 Sfaturi pentru un fotoliu nou pentru casa ta

Un fotoliu de sufragerie este adesea considerat un lux exagerat. Mai ales în apartamentele mici din blocurile vechi, cu greu găseşti un loc pentru acesta. Cu toate acestea, cine găseşte loc şi pentru un scaun de relaxare, cu siguranţă nu va regreta o astfel de investiţie. Este partenerul ideal în timpul relaxării, companionul perfect pentru a asculta muzica preferată, pentru a viziona emisiunea preferată sau pentru a citi. În plus, oferă locuri suplimentare, deci este foarte popular într-o familie numeroasă, şi în locuinţele în care vizitele frecvente sunt la ordinea zilei. Iată câteva sfaturi pentru a găsi fotoliul potrivit, care ţi se potriveşte din toate punctele de vedere.

Fotoliu, textil maro, CHARLOT Fotoliu CHARLOT

1. Fotoliul pentru televizor

Puteţi recunoaşte fotoliul pentru privit la televizor foarte uşor. Părţile laterale din zona capului îl fac să se remarce în orice interior. În trecut, acest scaun cu spate înalt şi laterale era preferat pentru că aducea o senzaţia de căldură în plus şi putea chiar proteja de frig. Acest fotoliu a fost în principal asociat cu persoanele în vârstă, care aveau obiceiul de a trage un pui de somn pentru o clipă după-amiaza în el. Astăzi însă şi tinerii caută aceste fotolii. Fotoliile cu părţi laterale sunt oferite în modele moderne cu elemente de design deosebite datorită cărora fotoliul se potriveşte într-un interior modern.

Fotoliu de club, maro, CUBA Fotoliu de club CUBA

2. Fotoliul de club

Acest fotoliu este recunoscut uşor de la prima vedere. Pare robust, greu, dar de fapt are o construcţie uşoară. Confortul este asigurat de tapiţeria moale, spătarul cu formă şi cotierele. Şi nu a primit numele de „club” degeaba. Este deseori întâlnit în cluburi, săli de jocuri şi baruri. De multe ori îl vedem în spaţii de birouri şi comerciale, şi în casele noastre. În trecut, pielea era materialul folosit pentru acest tip de fotoliu, astăzi pielea ecologică şi ţesătura sunt folosite pentru ţapitare.

Scaun, negru-alb model/negru, HEROLA Scaun HEROLA

3. Fotoliul papuc

Fotoliile papuc sunt fotolii tapiţate, cu picioare scurte şi şezuturi joase. Deşi de obicei nu are cotiere, acest fotoliu se caracterizează printr-un plus de confort. Astfel de fotolii sunt folosite ca şi scaune suplimentare, nu sunt destinate odihnei de lungă durată. Fotoliile pot fi utilizate în orice cameră şi în diverse scopuri.

Fotoliu relaxabil cu suport pentru picioare, maro-gri, LERATO Fotoliu relaxabil cu suport pentru picioare LERATO

4. Fotoliu relaxant cu taburet

Fotoliile relaxante au un spătar mai înalt. Cotierele sporesc senzaţia de confort. Spătarul are un design special în partea superioară pentru a se adapta corpului şi a susţine coloana cervicală. O parte a fotoliului este taburetul pe care puteţi aşeza picioarele obosite.

Fotoliu pentru relaxare, material textil ciocolatiu, KOMFY Fotoliu pentru relaxare KOMFY

5. Fotoliu de poziţionare

Chiar numele sugerează ceea ce vedem drept cele mai mari plusuri ale acestui fotoliu. Datorită funcţiei de poziţionare, se adaptează perfect corpului. Spătarul poate fi reglat, ai chiar mai multe poziţii disponibile. În plus faţă de spătar, poţi regla şi baza într-o poziţie mai confortabilă. Fotoliile de poziţionare vin într-o versiune mai luxoasă tapiţată în piele sau piele ecologică, dar în ofertă vei găsi şi fotolii din stofă cu diverse funcţii.

Fotoliu masaj, negru, ARTUŠ 2 Fotoliu masa ARTUŠ 2

6. Fotolii de masaj

Poate că cele mai confortabile fotolii sunt fotoliile de masaj. Ameliorează durerea şi relaxează muşchii rigizi. Nu toată lumea are timp sau bani pentru a vizita regulat un salon de masaj. Fotoliile de masaj sunt o alternativă accesibilă. Fotoliile de masaj excelează prin mai multe funcţii. Acestea sunt poziţionabile, cu funcţia de masaj, vibraţii şi încălzire. Există mai multe puncte de masaj pe scaune, care sunt aranjate pentru a-şi îndeplini rolul şi pentru a masa gâtul, spatele, coloana lombară, precum şi coapsele sau gambele.

Fotoliu balansoar, piele eco albă/ metal, ROGER Fotoliu balansoar ROGER

7. Fotoliu balansoar

Poate îţi mai aminteşti de balansoarul din camera bunicii tale? Balansoarul este poate cea mai bună alegere când vine vorba de relaxare. Chiar şi astăzi sunt disponibile încă fotolii „retro” cu construcţie din lemn, dar există şi piese de design modern cu o construcţie metalică.

Fotoliu extensibil, material textil gri deschis, OKSIN Fotoliu extensibil OKSIN

8. Scaun pliant, fotoliu sau canapea?

Nu trebuie să alegi doar unul dintre ele, fotoliile pliante îţi oferă ambele posibilităţi. Dacă este necesar, poţi transforma cu uşurinţă fotoliul într-un şezlong sau chiar într-o canapea cu dimensiuni admirabile. Unele fotolii pot fi transformate într-un pat. De asemenea, este inclusă şi o pernă. Un astfel de fotoliu poate fi folosit în orice cameră din casa ta.

Divan, material textil maro, TAMIA NEW Divan TAMIA NEW

9. Şezlong

Şezlongul este ideal pentru un pui de somn după-amiaza. Un fotoliu mai mare, care vă oferă posibilitatea de a vă relaxa şi odihni în el. Este lung, poţi aşeza picioarele pe el fără a fi nevoie să poziţionezi baza sau să pui un scaun lângă. Partea superioară este echipată cu tetieră, ceea ce creşte senzaţia de relaxare. Acest tip de fotoliu îşi are rădăcinile în Anglia antică, deci are adesea elemente ale stilului Chesterfield. În plus, fotoliul nostru Gregor este îmbogăţit cu un difuzor Bluetooth.

Scaun relaxant cu Bluetooth, gri deschis / nuc închis, GREGOR Scaun relaxant cu Bluetooth GREGOR

10. Fotoliu rotativ de design

Un fotoliu care ascunde bonusuri de toate tipurile. Relaxant, confortabil, cu spatele înalt. În plus, este rotativ, astfel încât îţi permite să ai o imagine de ansamblu a ceea ce se întâmplă în întreaga cameră. Tapiţeria este moale şi flexibilă, îţi copiază cu uşurinţă corpul.

Fotoliu de design rotativ, patchwork/negru, KOMODO Fotoliu de design rotativ KOMODO