10 Lucruri interesante despre covoare care să te ajute să îl găseşti pe cel potrivit

10 Lucruri interesante despre covoare care să te ajute să îl găseşti pe cel potrivit

Covorul este o piesă esenţială a livingului, dormitorului, holului şi sufrageriei. Este poate singurul accesoriu care poate transforma chiar şi cea mai rece cameră într-una confortabilă. Trebuie doar să ştiţi cum să profiţi de toate avantajele pe care le oferă. Am adunat câteva lucruri interesante pentru dvs., care vă pot surprinde, ghida şi din care puteţi învăţa poate ceva ce nu ştiaţi.

Covor, multicolor, 57x90 cm, MAREO Covor, multicolor, MAREO

1. Lâna nu este întotdeauna cea mai bună alegere

Covoarele din lână arată bine, sunt moi şi confortabile şi totuşi nu sunt atât de ideale cum aţi putea crede. Nu sunt potrivite pentru medii umede, sunt supuse decolorării, firele se slăbesc în timp. Covoarele sintetice din poliester sau polipropilenă sunt mult mai populare . Acum sunt mai accesibile, rezistente la lumina directă a soarelui, sunt potrivite şi pentru zonele cu trafic intens şi sunt disponibile în diferite dimensiuni şi culori. Unele pot fi folosite chiar şi în exterior.

Covor, alb/negru/model, 57x90, SINAN Covor SINAN

2. Covorul este un element crucial în camerăi

Ne referim la modul cel mai propriu. Designul întregii camere ar trebui să se bazeze pe covor. Covorul stabileşte direcţia şi stilul. Mai întâi alegeţi un covor, apoi alegeţi culoarea pereţilor, materialul şi culoarea scaunului şi decorul peretelui de living. Apoi, este uşor să amenajaţi spaţiul cu diferite decoraţiuni.

Covor, model frunze, multicolor, 57x90, TASNIM Covor, model frunze, multicolor, TASNIM

3. Pe lângă aspectul decorativ, au şi o funcţie practică

Pe lângă faptul că covoarele conferă camerei o senzaţie de confort, ele sunt benefice şi în alte moduri. Acestea adaugă o senzaţie de căldură şi ne protejează picioarele de podeaua rece. Pe de altă parte, ele protejează podelele de stricăciuni. Sunt un ajutor nepreţuit, mai ales în zonele cu trafic intens. Covorul cu partea inferioară antiderapantă nu trebuie să lipsească de pe pardoselile ultra-netede, reduce riscul de alunecare.

Covor, negru/gri/alb, 57x90, SANAR Covor SANAR

4. Partea antiderapantă de sub covor nu este inutilă

Cele mai bune şi cele mai de calitate covoare sunt cele care au un strat antiderapant. După cum am menţionat deja, o astfel de măsură reduce riscul de alunecare. Cu toate acestea, există şi un alt avantaj - covorul cu strat antiderapant rămâne pe loc, acest lucru îl veţi aprecia în special în timpul aspirării. Dacă aveţi un covor fără acest strat, puteţi un covor antiderapant sau alte alternative disponibile.

Covor, roz/gri/alb, 67x120, KARAN Covor KARAN

5. Un covor lung şi îngust pentru hol sau coridor

Holul este locul din casă unde întâmpinaţi oaspeţii, aşa că ar trebui să îi acordaţi suficientă atenţie. Puteţi face holul să arate mai interesant şi mai primitor folosind un covor lung şi îngust. Acesta va adăuga culori noi şi un model deosebit holului. Covorul îngust şi lung se potriveşte bine şi pe coridoarele înguste. Este disponibil în diferite lungimi şi modele. Regula de stil este ca covorul să nu acopere întreaga podea. Ar trebui să rămână aproximativ 20 cm de marginile pereţilor de fiecare parte, indiferent dacă podeaua e din lemn, piatră sau gresie.

Covor, multicolor, 133x190 cm, JUMEO Covor, multicolor, JUMEO

6. Două sunt mai bune decât unul

Aţi mai avea nevoie de un covor sub scaun dar aveţi deja unul cu un anumit model şi vă e teamă că nu găsiţi ceva similar? Covoarele pot fi şi combinate. Dacă alegeţi culorile şi modelele potrivite, puteţi crea un set care impresionează prin aspect şi stil.


7. Culoarea covorului vă afectează starea de spirit

Acest lucru este menţionat nu numai de experţi, ci şi confirmat de clienţii noştri. Culoarea covorului are un impact semnificativ asupra modului în care ne simţim în cameră. De exemplu, albul arată curat şi neatins, verde reprezintă natura şi prospeţimea, albastrul încetineşte metabolismul, calmează şi elimină stresul, roşul este energic şi stimulează diferite emoţii şi sentimente. Înainte de a vă decide asupra unei anumite culori, gândiţi-vă cum doriţi să vă simţiţi în acea cameră.

Covor, negru/model, 57x90 cm, MATES TYP 1 Covor, negru/model,MATES TYP 1

8. Ieftin sau scump?

Covoarele mai scumpe sunt potrivite pentru oamenii obişnuiţi care nu sunt obişnuiţi să schimbe accesoriile atât de des. Cu toate acestea, dacă sunteţi unul dintre acei oameni care trebuie să schimbe ceva în casă la fiecare câţiva ani, vă recomandăm versiuni mai ieftine. Bugetul dvs. nu va fi atât de împovărat de înlocuirea covorului.

Covor, multicolor, 57x90 cm, AZUMI Covor, multicolor, AZUMI

9. Aveţi un animal de companie?

Aveţi un animal de companie şi vă gândiţi că e mai bine să lăsaţi casa fără covoare? Nu vă bateţi capul cu aşa ceva. Este pur şi simplu un mit că covoarele nu merg într-o locuinţă unde sunt animale de companie. Astăzi, puteţi comanda un covor dintr-un material durabil şi uşor de curăţat. Alegeţi covoare făcute manual, din iută sau covoare din bambus.

Covor, multicolor, 57x90, FETEN Covor, multicolor, FETEN

10. Este suficientă o întreţinere adecvată şi regulată

Poate vă întrebaţi cum se comportă covoarele când vine vorba de mucegai şi praf acumulat. Praful pur şi simplu cade şi intră direct în covor. Dacă aveţi persoane alergice la praf în familie, vă recomandăm covoare cu păr scurt, care sunt mai uşor de curăţat şi de întreţinut. Ocazional, apare şi mucegaiul. Din nou, însă, acest lucru se datorează unei lipse corespunzătoare de întreţinere a covorului. Nu uitaţi, covoarele trebuie aspirate în mod regulat, lichidele vărsate şi alte pete curăţate imediat, şi utilizarea serviciilor de curăţire profesională sunt recomandate din când în când. Cea mai bună cale de a preveni apariţia mucegaiului este să nu păstraţi covorul în încăperi umede.

Covor, multicolor, 67x120 cm, TAREOK Covor, multicolor, TAREOK