Scaunul de joc – menţine o poziţie a corpului corectă când eşti concentrat la joc

Scaunul de joc – menţine o poziţie a corpului corectă când eşti concentrat la joc

Omul a fost mereu în mişcare: când a vânat mamuţi, când a construit piramide, când a început să cultive câmpuri. Pentru oameni, statul este ceva nefiresc. Dar cine dintre noi nu o face în fiecare zi? Atunci când vine vorba de multe locuri de muncă, statul pe scaun este obligatoriu – şi petrecem la birou mai mult de 8 ore pe zi. şi noi abia în secolul trecut ne-am transformat în oameni aşezaţi. Am redus cu două treimi mişcarea pe care o făceam acum o sută de ani. Dar statul pe termen lung e periculos pentru sănătatea noastră? Există scaune care să ne ajute corpul să menţină poziţia corectă? şi ce beneficii aduce un scaun de joc pentru sănătate?

Fotoliu birou/gaming, negru/alb/bej, OZGE NEW Fotoliu birou/gaming OZGE NEW

Ce efecte are şederea pe termen lung asupra organismului?

Lipsa exerciţiilor fizice şi şederea pe termen lung nu provoacă „doar” cocoaşă. Deşi poziţia corporală incorectă este unul dintre primele simptome ale şederii incorecte, riscul pentru sănătate începe să crească abia din acest moment. Cea mai frecventă problemă este durerea cronică de spate, statisticile spun că până la 80% dintre persoanele care lucrează în birouri suferă de această problemă. şi durerile de spate pot avea consecinţe neplăcute, nu numai asupra persoanei care le resimte, ci şi asupra companiei în care lucrează. Durerea de spate cronică nu este ceva ce se poate trata într-o săptămână, ca o răceală obişnuită. Angajaţii pot avea nevoie de concediu medical chiar pe perioade îndelungate.

Fotoliu birou/gaming cu suport pentru picioare, negru/albastru, TARUN Fotoliu birou/gaming cu suport pentru picioare TARUN

Statul jos pe termen lung şi mai ales într-o poziţie incorectă poate duce, în timp, şi la apariţia altor probleme de sănătate. Pentru a vedea monitorul, adesea ne aplecăm înainte şi avem o poziţie care duce la dureri ale coloanei cervicale. Aşezarea pe termen lung fără mişcare creşte riscul de apariţie a varicelor, discurile intervertebrale se tasează, probleme pot afecta şi articulaţiile rigide ale şoldului, ca să nu mai vorbim despre apariţia scoliozei, a obezităţii, sau chiar a herniei de disc.

În plus, dacă staţi într-o poziţie incorectă, respiraţia noastră se schimbă şi aspirăm mai puţin oxigen în plămâni, care afectează creierul, ceea ce duce la o putere de concentrare mai scăzută. Aşezarea necorespunzătoare aduce astfel „nu numai” o cocoaşă, ci şi un număr mare de riscuri pentru sănătate. Cum să combatem aceste efecte?

Scaun de birou / bicicletă staţionară, alb, BIKE Scaun de birou / bicicletă staţionară BIKE

Cum este diferit scaunul de joc de un scaun de birou obişnuit

Avem nevoie de cel puţin 200 de impulsuri pe zi pentru a menţine muşchii să nu se atrofieze şi să menţină poziţia corectă a corpului. Aşadar, ai nevoie de mult exerciţiu: antrenează-te la fiecare oră, aleargă pe scări, fă câteva genoflexiuni sau alege un scaun de birou cu o bicicletă staţionară. Deşi mişcarea este extrem de importantă, e important şi pe ce alegem să stăm.

Devine din ce în ce mai frecvent - în case şi birouri - ca scaunele de jocuri să înlocuiască scaunele tradiţionale de birou. Este doar o tendinţă sau scaunul de gaming te ajută cu adevărat să stai mai bine? Cel mai bun răspuns la această întrebare este dat de diferenţele dintre scaune. Deci, cum este diferit scaunul de joc?

Fotoliu birou/gaming, roz/alb, PINKY Fotoliu birou/gaming PINKY

Un scaun obişnuit de birou lasă coloana vertebrală fără sprijin în lupta împotriva gravitaţiei: coloana vertebrală trebuie să menţină umerii, pieptul şi, de asemenea, capul în poziţia corectă. Dar scaunul pentru jocuri este special conceput pentru divertisment / munca pe calculator, astfel încât oferă suportul dorit pentru toate aceste puncte critice. Pentru a nu vă apleca în spate, scaunele pentru joc au o formă ergonomică şi câteva „modificări” - înălţime reglabilă a scaunului, tetieră specială, pernă reglabilă a gâtului, suport pentru umeri, pernă lombară, cotiere reglabile pe înălţime, reglare a înclinării în funcţie de activitate (90 ° pentru muncă şi activitate activă, 110 ° pentru citirea şi vizionarea filmului, 135 ° pentru odihnă) şi altele.

Datorită acestei combinaţii de opţiuni, perne şi ergonomie, coloana vertebrală nu mai trebuie să lupte împotriva gravitaţiei. Scaunul de joc o eliberează de această activitate şi susţine toate punctele critice - cap, gât, umeri, zona lombară. Datorită acestui fapt, coloana vertebrală nu este supraîncărcată şi, în acelaşi timp, scaunul ghidează corpul în poziţia corectă de şezut. În plus, scaunul pentru jocuri este perfect personalizabil: atunci când ajustaţi totul la nevoile şi parametrii corpului, este ca şi cum aţi avea un scaun personalizat.


Beneficiile unui scaun de joc pentru corpul uman

Ei, bine, scaunul de joc va oferi sprijinul necesar, dar cum afectează sănătatea? Când o persoană cu o postură incorectă stă pe scaunul de joc pentru prima dată, va fi neplăcut pentru el - similar cu prima şedinţă de yoga, unde el şi instructorul încearcă să înveţe corpul să stea într-o poziţie naturală. Te vei obişnui după o vreme, iar beneficiile pentru sănătate se vor arăta în curând.

Principalul lucru este poziţia corectă pe care o vei avea pe tot parcursul şederii pe scaun. Când poziţia coloanei vertebrale, a gâtului, pieptului, capului, umerilor este ajustată, apar alte aspecte pozitive. De exemplu, un lucru se întâmplă practic involuntar - mai mult oxigen ajunge în plămâni, ceea ce va duce la îmbunătăţirea activităţii creierului, precum şi la concentrarea asupra muncii sau a jocului. Datorită spătarului special, capul va fi în unghi drept. Acest lucru va duce, de asemenea, la mai puţină a ochilor. Baza extensibilă oferă picioarelor un flux sanguin mai bun, ceea ce va reduce riscul de apariţie a varicelor.

Scaun de birou / joc cu iluminare RGB, model negru / alb / culoare, ZOPA Scaun de birou / joc cu iluminare RGB ZOPA

 

Scaunul de joc nu este un remediu pentru toate problemele legate de o postură incorectă şi dureri cronice de spate. Cu toate acestea, atunci când îl combini cu suficient exerciţiu şi interes pentru modul în care stai şi ce poţi face pentru corpul tău, statul la birou nu te va mai epuiza. şi cel mai important, vei scăpa de obiceiurile proaste de a sta pe un scaun normal care ar putea să îţi deformeze corpul.

Vrei să eviţi şederea pe scaun necorespunzătoare şi durerile de spate? Aruncă o privire la scaunele de joce din oferta noastră şi fă un pas către o viaţă mai sănătoasă!