Faceți față cu ușurință caniculei: Mobilier și accesorii pentru o răcorire mai bună a locuinței în timpul zilelor toride

Faceți față cu ușurință caniculei: Mobilier și accesorii pentru o răcorire mai bună a locuinței în timpul zilelor toride

Când vin zilele toride, încearcăm să găsim modalități de a menține casa cât mai răcoroasă. În afară de aerul condiționat, există multe alte moduri de a crea o atmosferă plăcută în propria locuință. Puteți realiza acest lucru și dumneavoastră cu ajutorul mobilierului și accesoriilor potrivite. În acest blog, vom explora câteva sfaturi și trucuri pentru a obține o mai bună ventilare și răcorire a locuinței în perioadele de caniculă.

 

Permiteți camerelor să „respire” liber

Primul pas în menținerea sub control a căldurii este asigurarea circulației libere a aerului în locuința dvs. Ar trebui să aveți acest aspect în vedere încă din momentul amenajării locuinței. Evitați mobilierul greu și voluminos amplasat în mijlocul încăperilor, deoarece poate bloca fluxul de aer. În schimb, încercați să optați pentru piese de mobilier luminoase și care permit aerisirea ușoară, cum ar fi canapele cu design minimalist, cu picioare, sau scaune cu un design deschis. Luați în considerare și eliminarea pieselor de mobilier inutile.

 

Alegeți materialele potrivite

În alegerea mobilierului și accesoriilor, acordați prioritate materialelor care contribuie la menținerea unei temperaturi răcoroase. Mobilierul textil fabricat din materiale ușoare și aerisite, precum bumbacul sau inul, este ideal pentru sezonul de vară. Aceste materiale permit o ședere confortabilă și nu rețin căldura. În loc de laminat sau cauciuc de calitate slabă, optați pentru lemn, bambus sau ceramică răcoroasă. Evitați canapelele din piele, draperiile grele și dense, brocartul sau materialele conductoare de căldură, cum ar fi metalul.

 

Accesorii revigoratoare

Accesoriile pot juca un rol important în răcorirea locuinței dumneavoastră. Ventilatoarele plasate în mod corespunzător pot îmbunătăți circulația aerului în cameră. Plantele verzi îmbunătățesc calitatea aerului și creează o atmosferă mai răcoroasă. Nu în ultimul rând, încercați și difuzoarele de aromă. Utilizarea parfumurilor revigoratoare precum menta, eucaliptul, lavanda sau citricele poate crea o senzație de răcoare și relaxare. De asemenea, difuzoarele de aromă contribuie la curățenia și prospețimea aerului, creând un mediu plăcut în timpul zilelor toride.

>> Citiți și: Cum să ne odihnim bine în timpul lunilor de vară

O femeie pornește un aromadifuzor. Umidificator / difuzor cu ultrasunete, SAXO

 

Minimizați sursele de căldură

Când temperaturile sunt extrem de ridicate, cea mai bună decizie este să nu gătiți sau să nu folosiți cuptorul. Planificați gătitul pentru orele serii, când puteți pregăti mâncare pentru mai multe zile. Eventual alegeți rețete ușoare care nu necesită timp îndelungat petrecut lângă aragaz. Evitați să utilizați aparate electrice mari, cum ar fi televizoarele, care produc căldură. Dacă nu urmăriți televizorul, este mai bine să îl opriți. Înlocuiți becurile și alte aparate cu variante economice de energie.

 

Asigurați o ventilație corespunzătoare

Și aerisirea încăperii are propriile reguli. Căldura va fi mai ușor de ținut sub control dacă începeți de dimineață ventilarea încăperii. Deschideți ferestrele și ușile în întreaga locuință și creați curent de aer. Lăsați casa să absoarbă aerul răcoros al dimineții. Dormiți cu fereastra deschisă în timpul nopții.

În timpul perioadelor de căldură extremă, mențineți ferestrele închise și acoperite. Astfel, veți împiedica intrarea aerului fierbinte și supraîncălzirea încăperii. În timpul prânzului, trageți cu încredere draperiile la toate ferestrele. Ideal ar fi să aveți draperii din materiale naturale ușoare și în culori deschise.

Fotografia unei bucătării moderne de vară cu ușa de la balcon deschisă, iar pe balcon se află flori și un scaun galben.

 

Profitați de beneficiile spațiilor exterioare

Dacă aveți acces la o terasă, un balcon sau o grădină, profitați de răcoarea lor plăcută în timpul zilei. Investiți în mobilier de grădină de calitate, rezistent la intemperii. Achiziționați o cadă cu hidromasaj sau un bazin gonflabil. Utilizați pergole sau corturi de grădină pentru a crea zone umbrite.

 

Canicula nu trebuie să fie insuportabilă dacă ne pregătim în avans. Prin utilizarea mobilierului și accesoriilor potrivite, putem crea un mediu plăcut, cu răcorire și o circulație adecvată a aerului. Mobilierul care permite aerului să circule liber, materialele naturale, accesoriile revigoratoare, limitarea utilizării aparatelor electrocasnice și ventilația corespunzătoare sunt toate instrumente care vă vor ajuta să faceți față cu ușurință lunilor de vară. Nu uitați să vă bucurați de perioada estivală și să vă relaxați într-o locuință răcoroasă și bine întreținută.