10 Gadget-uri originale pentru grădina ta

10 Gadget-uri originale pentru grădina ta

Unii oameni se descurcă cu un gazon frumos verde, în timp ce alții preferă o curte din beton sau o grădină cu pavaj. Cu toate acestea, mulți dintre noi încercăm să ne decorăm grădina într-un mod original încă de la începutul primăverii, achiziționând sau realizând singuri diverse decorațiuni. Ne angajăm în proiecte pentru a asigura relaxarea perfectă în grădină sau, dimpotrivă, distracția maximă. Astăzi, găsești deja multe instrucțiuni despre cum să faci ușor și ieftin decorațiuni care vor adăuga originalitate grădinii tale.

 

Ai profitat de achiziții extrem de avantajoase, iar grădina ta este deja amenajată cu mobilierul potrivit, dar tot simți că lipsește ceva „special”? În acest caz, îți aducem câteva idei simple care sunt originale și, în același timp, le poți realiza și tu:

 

Gadget-uri originale pentru grădina ta

 

1. Umbrela de soare rezistentă la vânt

Floarea soarelui care te ferește de soare 
Veți avea nevoie de o oală mai mică și una mai mare, o țeavă din PVC, beton, lut, plante și bineînțeles o umbrelă de soare. Acoperiți partea inferioară a țevii din PVC cu bandă adezivă. Circumferința țevii din PVC trebuie să se potrivească cu piciorul umbrelei. În orice moment, veți putea să glisați umbrela de soare în suport și, dacă este necesar, să ascundeți umbrela de soare în garaj sau șopronul de grădină. Puneți țeava de plastic în mijlocul unui vas mai mic sau al unui alt recipient destul de mare. Turnați betonul și așteptați până se întărește. Așezați recipientul cu beton într-o oală mai mare. Vă recomandăm o oală grea din ceramică sau piatră, care poate rezista cu ușurință fluctuațiilor vremii. Turnați pietricele de drenaj în jurul recipientului. Acum vine argila și plantele. Când plantele vor crește din nou, suportul din PVC nu va fi vizibil deloc. Indiferent dacă nu este vânt deloc sau vântul este mai puternic, umbrela de soare va rămâne mereu pe loc.

 

Gadget-uri originale pentru grădina ta

 

2. Piramidă pentru flori cățărătoare

Atașați prismele de dimensiunea și lungimea necesară la baza de lemn cu șuruburi și lipici. Alternativ, atașați baza de lemn la prisme, astfel încât prismele să formeze picioarele piramidei. Apoi le puteți trata împotriva umezelii pe care lemnul ar putea-o absorbi din sol. Folosiți șipci solide pentru a căptuși partea de jos a piramidei. Acest lucru vă va oferi un ghiveci pentru plantarea plantelor cățărătoare. În interior acoperiți vasul cu folie de grădină pentru a preveni contactul argilei ude cu lemnul. Nu uitați să puneți pietre de drenaj pe fundul vasului. Recomandăm aplicarea unui produs de tratare a lemnului pe întreaga structură. Adăugați șipci treptat până în vârful piramidei, acestea vor menține structura legată. Plantele care se înfășoară obțin spațiu pentru a crea o mini grădină frumoasă.

 

Gadget-uri originale pentru grădina ta

 

3. Autostradă în grădină  

Poate părea complicat la prima vedere, dar e chiar foarte simplu. Puteți construi o pistă în grădină din cărămizi, gresie sau puteți folosi beton. Depinde de cât timp plănuiți să o folosiți în grădină. O soluție simplă este să folosiți șine pentru mașini din lemn, pe care le puteți completa cu diverse tuneluri, poduri și alte accesorii. Nu există limite pentru creativitate.

 

Gadget-uri originale pentru grădina ta

 

4. Un loc sigur pentru joacă

Ai un copil mic care se plimbă mereu prin grădină? Sau toată strada se întâlnește în grădina ta și te gândești cum să asiguri siguranța copiilor? Soluția este simplă. Îți trebuie doar o piscină gonflabilă goală, pe care o acoperi cu o pătură și perne. Așa pregătești un „cuib” ideal și sigur pentru ca copiii tăi să se joace.
Dacă ai o piscină mai mare, pune o saltea, perne și pături în ea, atunci poți privi cerul înstelat împreună cu copiii în timpul nopțiilor lungi de vară.

 

Gadget-uri originale pentru grădina ta

 

5. Leagănul dintr-un scaun

De ce să cumperi când îl poți face singur? Pe lângă binecunoscutele leagăne din anvelope, poți folosi și un scaun vechi pentru a face un leagăn. Taie picioarele unui scaun vechi pe care nu l-ai folosit de mult timp. Fă patru găuri în scaun. Slefuiește scaunul și vopsește-l. Trece frânghiile prin găuri și leagă noduri fixe. Leagă capătul opus de un copac și bucură-te de leagăn.

 

Gadget-uri originale pentru grădina ta

 

6. Scaun bancă

Ai scaune vechi în garaj pe care nu le mai folosești? Fă o bancă originală pentru grădină. Așează mai multe scaune de aceeași înălțime unul lângă celălalt. Pune o scândură peste scaunele vechi. Slefuiește tabla și scaunele și vopsește-le. O altă soluție inteligentă sunt două scaune față în față.

 

Gadget-uri originale pentru grădina ta

 

7. Rame de ferestre ca decor original

Dacă locuiești lângă o casă veche care nu a mai fost locuită de câțiva ani și nu are cine să se ocupe de ea, priveliștile grădinii sunt cu siguranță stricate de pereții casei de lângă Folosește rame vechi de ferestre sau creează altele noi, a căror suprafață o șlefuiești și vopsești. Mai multe culori = mai multă distracție. Agață ramele de perete, adăugă flori și eventual și perdele. În acest fel, poți decora cu ușurință și pereții clădirilor comerciale care fac parte din grădina ta.

Gadget-uri originale pentru grădina ta

 

8. Grădină verticală de plante medicinale

Ești genul de persoană care nu își poate imagina nicio masă fără plante aromatice? Creează-ți propria grădină originală de plante medicinale în grădină, care nu va ocupa mult spațiu și va fi mereu la îndemână. Tot ce ai nevoie este o structură simplă din lemn pe care să poți întinde o plasă de grădină. Fixează ghivecele cu ierburi plantate de el cu fire.

 

Gadget-uri originale pentru grădina ta

 

9. Figurină de grădină realizată din ghivece de flori

O altă decorațiune originală care îți va aduce zambetul pe buze. Folosește ghivece vechi sau noi pe care le legi cu sfoară pentru a forma corpul, brațele și picioarele. Așează flori în ghiveciul care va servi drept cap. La final, decorează figurina după cum dorești. Și poți implica în siguranță copiii în această activitate creativă.

 

Gadget-uri originale pentru grădina ta

 

10. Căsuțe originale pentru păsări

Dacă grădina ta este bogată în copaci, folosește-i pentru a atașa căsuțe pentru păsări. Căsuța de păsări în formă de casă a fost la modă mult timp, folosește-ți creativitatea și creează o căsuță originală care va fi invidiată de toți.