Mobilier de baie într-o baie mică. Cum să o aranjezi cu gust?

Mobilier de baie într-o baie mică. Cum să o aranjezi cu gust?

Stați în ușa băii, prin cap vă trec imagini amenajate modern de dimensiuni generoase, unde veți instala mai întâi o cadă mare de colț. Cartografiezi puțin spațiul, te uiți la zidurile goale și treptat renunți la ideile și închipuirile nerealiste.

Baie Kiara Baie Kiara

Nu plecaţi capul! Chiar şi dintr-o baie mică puteţi face minuni. Vă vom sfătui cum puteţi face acest lucru.

Gândiţi-vă bine, chiar de două ori

În primul rând, înainte de a merge la cumpărături, luaţi în considerare cu atenţie toţi factorii care vor afecta rezultatul final. Câte persoane vor folosi baia? Chiar ai nevoie de o cadă pe colţ sau eşti mulţumit cu o cabină de duş? Va face parte din baie, deasemenea, toaleta? Aveţi de gând să aşezaţi aici şi o maşină de spălat? Cât de mare este încăperea? Cunoaşteti dimensiunile ei?

La o baie mică este încadrată în general o încăpere cu o suprafaţă de aproximativ 4 până la 5 metri pătraţi. Adesea, schiţa sa este un dreptunghi lung şi îngust. În acest caz trebuie să ne concentrăm pentru a scurta şi extinde spaţiul optic. Caracteristica dominantă a fiecărei băi sunt obiectele sanitare, adică cada sau cabina de duş, chiuveta şi toaleta. Pentru alte obiecte de mobilier sau decoraţiuni nu veţi avea prea mult spaţiu.


Culoarea potrivită - jumătatea succesului

Atunci când alegeţi o nuanţă, amintiţi-vă că, culorile ne afectează starea de spirit şi evocă sentimente diferite. Experţii recomandă alegerea nuanţelor deschise, pastelate, care calmează.

În baia mică, alegeţi gresia şi faianţa de aceeasi culoare, eventual în nuanţe de culoare uşor diferite. Optic, camera se va extinde. Folosirea mai multor nuanţe de aceeaşi culoare poate ajuta vizual baia micuţă. Alegeţi plăcile cu cea mai mare dimensiune posibilă. Astfel de plăci pot fi lipite pe pereţi şi podea practic fără distanţiere, ceea ce face ca mica baie să fie atractivă. Evitaţi pe pereţi modelele decorative distinctive sau mari.

Băilor mici ajută dacă pe pereţi folosiţi şi alt material, cum ar fi plăci ceramice. Folosiţi plăci ceramice în locurile care sunt în contact direct cu apa curentă. Ceilalţi pereţi pot fi vopsiţi cu uşurinţă cu o vopsea lavabilă, impermeabilă. Pe pereţii băii astăzi puteţi întâlni folosirea diferitelor zugrăveli decorative sau imitaţii de beton. La mărirea volumului, ajută şi tapetul. Piaţa de astăzi oferă materiale moderne potrivite chiar şi într-un mediu umed.


Cadă sau cabină de duş?

Cada oferă un duş rapid şi o baie confortabilă. O soluţie excelentă sunt căzile în formă atipică, denumite căzi de baie asimetrice. Sunt potrivite chiar şi în spaţii înguste cu lungimea de 150 cm sau mai puţin. În baia mică rămâne modelul clasic drept cu o parte conică, proiectat pentru picioare. Cele mai multe căzi au un fund adaptat pentru duş. Aceasta imită forma cădiţei de duş şi este prevăzută şi cu o suprafaţă antiderapantă.


Cabinele de duş sunt realizate cu lăţimea cădiţei de la 70 cm. În baie nu ocupă atât de mult spaţiu ca o cadă şi în acelaşi timp arată elegant şi stilat. Cabinele de duş semirotunde, cât şi cabinele de duş pătrate sunt acum disponibile cu uşi clasice de deschidere şi sisteme de deschidere glisantă. Aceleaşi opţiuni sunt şi când decideţi să construiţi un duş personalizat, fie cu un perete solid, fie în spaţiul dintre doi pereţi.


Trebuie să economisim spaţiu într-o baie mică, astfel o alegere potrivită este un duş fără cadiţă de duş în combinaţie cu perete de sticlă. Un vânzător bun vă va ajuta cu alegerea potrivită a sistemului de duş fără cadiţă, a duşului sau a panoului de hidromasaj. În acelaşi timp, pereţii de sticlă ai cabinei măresc vizual spaţiul şi îi conferă un aspect minimalist şi curat. Marele avantaj este că în acest concept uşa cabinei de duş nu intră în spaţiu şi astfel nu îl reduce. În plus, o astfel de cabină de duş este, de asemenea, uşor de curăţat şi de întreţinut.


În baie câştigă uşile glisante

Dacă aveţi spaţiu pentru a deschide uşa băii spre exterior, sunteţi câştigaţi. Datorită acestui lucru nu aveţi nevoie în interiorul băii pentru a crea loc pentru deschiderea lor convenabilă.

Cel mai mare economisitor de spaţiu dintre tipurile de deschidere este deschiderea culisantă. Este ideală pentru o cabina de duş şi paravanul pentru cadă, dar şi pentru uşă băii dacă ar trebui să se deschidă spre interior. Uşile glisante rezolvă problema nu numai la intrarea în baia mică, dar şi dacă holul este prea mic şi deschiderea uşii băii spre exterior ar fi problematică. O soluţie la îndemână datorită căreia obţineţi în faţa băii spaţiu pentru a plasa dulapul, masa sau un decor frumos.

Cum rămâne cu chiuveta?

Fără chiuvetă, desigur nu veţi putea face faţă. Alegeţi o chiuvetă mai mică sau pe colţ. Chiuvetele pe colţ nu sunt doar la modă astăzi, dar sunt şi foarte practice. Plasarea chiuvetei într-un colţ va rezolva problema spaţiului neutilizat şi în acelaşi timp, extinde optic baia.

Profitaţi de spaţiul de sub chiuvetă. Plasaţi un dulap în care aşezaţi toate produsele cosmetice şi eventual produsele de curăţare sau prosoape. Dulapul de sub chiuvetă va înlocui dulapul clasic pentru baie, care ar ocupa mult mai mult spaţiu. Locul de sub chiuvetă va fi astfel folosit.

În ofertă veţi găsi şi o chiuvetă care atârnă peste cadă, peste piciorul său conic, sau chiuvete care acoperă maşina de spălat. Pentru modelele standard, concentraţi-vă pe cele cu adâncimi mai restrânse şi forme rotunjite. Marginile ascuţite într-o baie mică pot îngreuna mişcarea.


Tot ce puteţi, atârnaţi pe perete

Pentru ca toate lucrurile să îşi aibă propriul loc în baia mică, trebuie să alegeţi spaţiul adecvat de depozitare. Alegerea ideală sunt dulapurile suspendate, fie dulapuri laterale sau sub chiuvetă, care lasă spaţiu pe podea.

Oferta de mobilier de baie cu posibilitatea suspendării pe perete este foarte largă. Puteţi alege în funcţie de propriul gust şi aspectul băii dvs. Pentru lucrurile pe care nu le foloseşti în mod regulat, fă-le loc sus, de preferinţă sub tavan.

Dacă găsiţi un alt spaţiu neutilizat în baie, un sfat excelent pentru a-l completa sunt rafturile mai mici şi dulapurile făcute pe comandă. Oferă spaţiu de depozitare pentru prosoape, produse cosmetice sau mici decoraţiuni.


Geamurile şi oglinzile

În băile mici, este de dorit utilizarea elementelor din sticlă. Cel mai mult, spaţiul îl măreşte optic sticla transparentă, folosită pentru a maximiza spaţiul, eventual în combinaţie cu efectele mate pentru păstrarea intimităţii.

Nu uitaţi că oglinzile sunt un element important în orice spaţiu mic. O lărgesc vizual. Agăţaţi în baie o oglindă mare şi mai multe mai mici, de diferite stiluri şi dimensiuni. Baia va părea mult mai spaţioasă.


Luminează baia cu corpuri de iluminat

Gândiţi-vă şi la corpurile de iluminat. Este importantă dispunerea corectă şi practică a acestora. De regulă, ar trebui să fie simple corpuri de iluminat împerecheate, sistemul de lămpi instalat în tavan este de asemenea bun. Nu numai principal, dar şi iluminarea suplimentară a oglinzilor sau a rafturilor va evoca atmosfera de ansamblu. Când selectaţi iluminarea oglinzii, asiguraţi-vă că nu aruncă umbre pe faţă sau raze orbitoare.


Credem că am reuşit să vă scutim de grijile şi stresul cauzat de baia mică. Cu mobilierul şi accesoriile potrivite, puteţi extinde optic baia şi astfel creşte plăcerea de a rămâne în ea.