Jacuzzi sau cadă cu hidromasaj?
Ambele etichete sunt corecte. Este un recipient mare de baie de sine stătător cu apă încălzită, funcții de filtrare și masaj încorporate.
Termenul „jacuzzi” a fost folosit inițial pentru a ne referi la căzile din lemn care erau construite în pământ sau stăteau direct pe o suprafață plană. Au devenit populare la sfârșitul anilor ’60 și începutul anilor ’70. Producătorii au preluat ideea din Roma antică sau din Asia, unde nu era nimic neobișnuit la un astfel de scăldat într-un butoi de lemn de sequoia sau de cedru. Producătorii au adăugat filtre, duze, pompe, încălzitoare la jacuzzi-urile originale, creând căzile cu hidromasaj pe care le cunoaștem astăzi.
Înainte de a cumpăra o cadă cu hidromasaj, trebuie să răspunzi la câteva întrebări. Abia atunci ești sigur că nu vei fi dezamăgit de noua piesă din grădina ta.
Iată cele 5 sfaturi ale noastre pentru a te ajuta să alegi:
1. Spațiu suficient pentru toată lumea
Trebuie să iei în considerare modul în care vi folosi cada cu hidromasaj. Te-a atras ideea unei seri romantice intime cu un partener în apa caldă? Dacă folosești doar în doi casa cu hidromasaj, este suficient un jacuzzi mai mic. Dacă ești în căutarea unei căzi cu hidromasaj pentru o familie numeroasă, caută jacuzzi care sunt proiectate direct pentru 4, 6 și mai multe persoane. Cada cu hidromasaj mai mare = mai multă distracție.
Jacuzzi-urile sunt, în general, clasificate în trei clase de dimensiuni:
• pentru 2-4 persoane - dimensiuni potrivite LxlxÎ: 163-213 x 165-207 x 74-89cm
• pentru 5-6 persoane - dimensiuni potrivite LxlxÎ: 201-241 x 195-241 x 84-98cm
• mai mult de 6 persoane - dimensiuni adecvate LxlxÎ: 213-274 x 213-280 x 91-98cm
2. Locația
Un jacuzzi mobil umplut poate cântări mii de kilograme cu tot cu apă. Prin urmare, este esențial să așezi cada cu hidromasaj pe o suprafață plană, fermă și stabilă. Poate fi o bază de beton, o punte de lemn etc. Dacă intenționezi să amplasezi cada cu hidromasaj într-un loc înalt, cum ar fi o terasă sau pe un balcon, sunt necesare suporturi suplimentare. Disponibilitatea unei surse de energie și apă determină și locația ideală în grădină.
Cada cu hidromasaj este proiectată și pentru utilizare în interior. Cu toate acestea, aici este necesar să se ia în considerare dacă zona selectată poate face față umidității crescute. Cu siguranță nu ai cum să eviți apa vărsată.
3. Număr de jeturi de masaj
Un jacuzzi este un jacuzzi datorită funcțiilor sale. Acestea includ o funcție de masaj. Sistemul de masaj constă din deschideri în interiorul căzii cu hidromasaj. În timpul masajului, duzele suflă aer, creând bule și acestea sunt apoi dispersate în apă. Rămâne valabilă ideea că cu cât sunt mai multe duze, cu atât este mai bun masajul. Cu toate acestea, nu e mereu așa. Depinde și de cât de puternic este motorul unității de masaj. Căzile gonflabile mai scumpe au chiar și duze de poziționare încorporate - poți regla poziția masajului.
4. Funcții și accesorii speciale pentru jacuzzi
Când cumperi o cadă cu hidromasaj mobilă, concentrează-te și pe caracteristicile pe care le oferă. Un panou de control digital, un sistem de filtrare încorporat, gaură de scurgere a apei sigură și ușor accesibilă, o protecție izolatoare sub jacuzzi și un capac de protecție pentru jacuzzi ar trebui să fie incluse. Cu cât mai multe funcții încorporate, cu atât crește senzația de relaxare în jacuzzi.
Te vei bucura din plin de baia în jacuzzi dacă te răsfeți și cu accesorii suplimentare pentru jacuzzi - masă, tetieră, cotiere, scaune, suport pentru băuturi, tăvi, trusă de reparații, etc.
5. Costuri mai mici
Odată cu achiziționarea unui jacuzzi, costurile crescute ale apei, energiei, dar și ale substanțelor chimice care îi mențin mediul curat și sănătos merg mână în mână.
Cu toate acestea, poți reduce cu ușurință costurile, de exemplu, lăsând încălzirea apei deschisă în orice moment. Dacă utilizezi jacuzzi-ul în fiecare noapte sau chiar de 2-3 ori pe săptămână, se poate obține un consum mai mic de energie dacă apa este încă încălzită. Dacă oprești încălzirea pentru o zi sau două, încălzirea va „mânca” mult mai multă energie atunci când apa se răcește.
Utilizează un capac izolator. Menține apa caldă. De asemenea, poți menține cald prin plasarea jacuzzi-ului lângă un gard, un perete sau plasând o barieră în jurul acestuia. Aceasta poate fi sub formă de gard, gard viu sau poți grupa mai multe flori înalte în ghivece sau suporturi. Un astfel de „perete” va atenua vântul și aerul rece care curge în jurul căzii, iar apa va rămâne caldă mai mult timp. Acest lucru îți va economisi energia necesară reîncălzirii și, în același timp, vei obține un mediu exotic, care este și plăcut pentru ochi. Păstrează cada cu hidromasaj curată. Acest lucru va însemna că nu trebuie să schimbi apa la fel de des. De asemenea, nu uita să utilizezi substanțe chimice concepute special pentru acest scop.
De abia aștepți relaxarea de vis în jacuzzi? Vizitează magazinul nostru online și alege-l pe cel potrivit pe kondela.ro.