A început sezonul grătarelor! Cum să deveni grill masterul perfect?

A început sezonul grătarelor! Cum să deveni grill masterul perfect?

Mulți dintre noi nici nu-și pot imagina vara fără un grătar bun. Adevărul este că aragazul pur și simplu nu poate înlocui astfel de momente. Momentul în care întreaga familie se adună și pregătește o porție delicioasă de mâncare în aer curat, este garantat a fi unic. Când adaugi o băutură bine răcită și o atmosferă plăcută a luminilor, este literalmente o experiență în sine. Totuși, pentru a fi gazde și bucătari cu adevărat buni, este bine să știi cum să faci un grătar pe cinste.

 

Tigaie pentru gratar

 

Reguli pentru început

Grătarul nu este o știință extremă, dar există multe reguli testate și demonstrate pe care le urmează orice maestru al grătarului. Deci, de ce avem nevoie pentru un grătar? Cel mai important pas este să ne asigurăm că avem la îndemână accesoriile potrivite, cum ar fi diverse tigăi sau unelte pentru grătar. E important de asemenea să fim atenți atunci când alegem un grătar bun, pentru că de aici începe întreaga noastră călătorie culinară. Personalul din magazin sau consultantul din e-shop-ul online ne poate sfătui și ajuta în acest sens. Un grătar pe cărbune este mereu o alegere bună.

 

Foișor de grădină

 

Planificarea este importantă

Cu siguranță nu ar trebui să subestimăm organizarea grătarului. Alegerea locului potrivit, alegerea momentului potrivit, folosirea uneltelor și a vaselor corespunzătoare, cumpărarea și pregătirea materiilor prime - toate acestea necesită un plan precis pentru a nu da greș. Putem comanda online cam tot ce avem nevoie pentru un grătar, mai puțin de vremea potrivită pentru grătar. Pentru acest lucru trebuie să ne pregătim altfel. În primul rând, este important să ne acoperim grătarul de ploaia de vară sau de vânt. Ce părere ai de un pavilion de cort RINGE, care este însoțitorul ideal pentru fiecare grădină? Pe fundal, îi putem adăuga și o lumină frumoasă, care evocă o atmosferă magică. Putem folosi diverse felinare de design pe care le putem pune sau agăța oriunde. 

 

Gratar de gradina

 

Câteva sfaturi simple pentru a face grătarul perfect:

 

1. Baza grătarului este uleiul

Chiar dacă ne curățăm bine grătarele după fiecare utilizare, carnea totuși se poate lipi. Prin urmare, este ideal să-l acoperiți cu puțin ulei. Un truc simplu este să iei un prosop de hârtie, să-l înmoi în ulei și să freci grătarul. Totuși, pentru a nu ne arde, ne putem ajuta de un clește, pe care îl folosim pentru a atașa prosopul de hârtie. Pentru cel mai bun gust al mâncărurilor, se recomandă grătarul pe cărbune. Acesta este ceea ce conferă cărnii gustul și aroma potrivite. Putem chiar să amestecăm puțin lemn cu cărbunele. Lemnul de pomi fructiferi adaugă o notă mai dulce cărnii, iar nucul sau stejarul dau savoare cărnii de porc sau pește.

2. La foc potrivit

Altă regulă de bază este să încălziți bine grătarul. Dacă facem grătar pe cărbune, este indicat să pregătim focul cu cel puțin o oră înainte de începerea grătarului. Doar adăugați cărbune cu jumătate de oră înainte de a prăji carnea, este important ca ea să se gătească pe o suprafață suficient de fierbinte. Grătarul trebuie să atingă o temperatură de 250 până la 300 ° C.

3. Cheia este marinada

Când lăsăm carnea la marinat în prealabil, economisim timp și scăpăm de grija că mâncarea nu va fi gata la timp. Ideal este să lași carnea în sosul tău preferat toată noaptea pentru a absorbi toate aromele necesare.
Sfat extra – folosește o pensulă pentru a pune marinadă pe carne și în timpul grătarului, preferabil la fiecare zece minute. Carnea va fi suculentă, va avea o aromă deosebită și obținem o caramelizare delicată.

4. Măsurați temperatura cărnii

Grătarul este în plină desfășurare și așteptăm cu nerăbdare ca mâncarea să fie gata. Cu toate acestea, adesea nu suntem siguri dacă mâncarea este cu adevărat bine pregătită. Estimările aproximative despre cât timp trebuie să rămână carnea pe grătar vor înrăutăți situația pentru noi. Un termometru poate fi un bun ajutor aici. Totuși, nu nu-l putem folosi pe cel cu care ne măsurăm temperatura când suntem bolnavi, ci termometrul pentru carne. Tot ce trebuie să faci este să-l introduci în carne și, datorită display-ului, vei afla imediat de cât timp mai are nevoie.

5. Legume crocante la garnitură

Legumele pe care le pregătim pe grătar au un gust complet diferit de cele preparate pe aragaz sau la cuptor. O regulă importantă atunci când gătiți legumele la grătar este să nu le gustați în prealabil, ci doar atunci când sunt servite pe farfurie. De asemenea, este esențial să le iei de pe foc imediat ce sunt ușor coapte. Pe lângă legume și carne, putem încerca și o alternativă mai specială sub formă de pește la gratar, care are un gust grozav. Peștii foarte gustoși pentru grătar sunt, de exemplu, somonul sau păstrăvul, pe care trebuie doar să-i stropești cu lămâie și să adaugi puține condimente sau mărar.

6. Siguranță înainte de toate

De asemenea, siguranța este importantă pentru ca grătarul să nu se transforme într-un coșmar sub formă de foc sau arsuri. Prin urmare, este esențial ca grătarul să nu fie curățat imediat după utilizare. Este indicat să ai mereu la îndemână o sticlă cu apă, ea poate salva o situație neașteptată.

 

Grătar în afara grădinii tale?

De ce nu? Dacă vrei să te bucuri de grătar fără obligație și spontan, exact acolo unde te va duce drumul, este bine să ai un însoțitor potrivit. Așa este, de exemplu, setul pliabil de camping HORT, de care te vei îndrăgosti pentru caracterul său practic. Tot ce trebuie să faceți este să-l desfaceți, să-l întindeți și să vă bucurați de confortul mâncării bune oriunde.

Veți găsi tot ce aveți nevoie pentru grătarul potrivit pe site-ul nostru www.kondela.ro