Greșeli de Crăciun: 8 păcate de neiertat la masă

Greșeli de Crăciun: 8 păcate de neiertat la masă

Putem face un faux pas chiar și acasă sau la o vizită. Bunele maniere la masă ar trebui să fie valabile la toate mesele, nu doar la cele de la restaurante. O masă frumos aranjată, un mod silențios pe telefonul mobil sau coatele jos de pe masă vor contribui cu siguranță la a face ca toată lumea de la masă să se simtă mult mai distins decât într-o zi obișnuită. Pentru a face o impresie asupra oaspeților sau asupra familiei, vă prezentăm cele mai grave 8 greșeli la masă pe care părinții noștri nu ne-au învățat. Și, dacă nu pentru alt motiv, măcar pentru a da un exemplu copiilor dumneavoastră. 

Fotografie ilustrativă

 

CUM AR TREBUI SĂ SE COMPORTE GAZDA 

1.    Aranjarea mesei festive

Cu doar câteva ore înainte de cina din Ajunul Crăciunului, este timpul să vă perfecționați abilitățile de a aranja masa festivă. Nu trebuie să uitați aceste detalii: 


•    Fața de masă: masa festivă nu poate fi lăsată fără față de masă. Alegeți-o pe cea a cărei formă și dimensiuni se potrivesc cel mai bine cu masa dumneavoastră. Fața de masă nu trebuie să fie prea lungă sau prea scurtă. 
•    Florile: Pe masa de Crăciun vă recomandăm să puneți vaze mai joase cu flori, sau doar muguri de flori delicate sau ramuri decorative. Dacă alegeți să aveți un buchet dominant în centrul mesei, vă recomandăm să îl expuneți la sosirea invitaților, dar să îl puneți deoparte când se servește mâncarea. Oaspeții nu se vor putea vedea între ei din cauza acesteia și ocupă prea mult spațiu. 
•    Lumânările: Cinele formale ar trebui să fie servite în lumină difuză. Lumânările aranjate cu gust și iluminatul lateral vor avea grijă de acest lucru. Este preferabil să folosiți fie sfeșnice înalte și înguste, fie cele mai joase, concepute pentru lumânări pastilă. Evitați lumânările parfumate sau sfeșnicele masive.
•    Vesela: investiți într-un set de masă elegant pe care îl puteți scoate oricând pentru un eveniment festiv. În loc de veselă extravagantă, optați pentru decorațiuni simple, atemporale, potrivite pentru orice ocazie. Sugestia noastră este setul de porțelan GARIDA. Acesta este format din 57 de piese din porțelan alb ca zăpada, completate de un decor delicat albastru-auriu.
 

Set serviciu de masă GARIDA, set 57 buc. Set serviciu de masă GARIDA, set 57 buc.

 

2.    Ordinea servirii felurilor de mâncare

NPe masă ar trebui să fie, numai mâncarea care este în acel moment servită. Ordinea recomandată a felurilor de mâncare este următoarea: aperitiv, supă, antreu, pește, carne mai ușoară cu salată, vânat sau carne cu sos, brânză, desert, fructe, cafea neagră. Chiar dacă săriți peste unele feluri, nu contează, doar respectați ordinea. Pe masă nu trebuie să existe sticle de băutură sau veselă folosită. O măsuță de servire este ideală pentru a vă ajuta cu ele, iar gazda ar trebui să aibă mereu una la îndemână.
 

Măsuțe pentru servire Măsuțe pentru servire


3.    Un discurs de deschidere plăcut

Multe gazde comit un faux pas chiar la începutul evenimentului. Nu faceți aceeași greșeală și nu ciocniți cu o lingură de paharul de șampanie. Este un obicei de prost gust pe care îl copiem din filme. Când este timpul pentru discursul de deschidere, ridicați-vă în picioare și anunțați spunând că vreți să spuneți câteva cuvinte. Fiți concis și la obiect, 3 minute este durata ideală. Puteți încheia toastul cu un simplu "Noroc!". Se închină doar cu o ridicare simbolică a paharelor și o înghițitură. Nu este deloc potrivit să ciocniți paharele în cazul unui grup mare de oameni. 
 

Pahare de cocktail LILO, set de 6 Pahare de cocktail LILO, set de 6

 

4.    Îmbierea adecvată cu mâncare sau băutură 

Un obicei prost moștenit de generații este îmbierea  nesfârșită cu mâncare și băutură. Știm că aveți intenții bune, dar chiar și acestea au anumite limite. Repetiția constantă a expresiei "mai ia puțin" este inutil de directivă și enervantă în timp. În plus, îi forțăm pe oaspeți să mănânce o masă pe care nu o mai vor și ar prefera să mănânce altceva. O altă extremă este îmbierea constantă cu alcool. În calitate de gazdă, trebuie să respectați voința și gusturile oaspeților dumneavoastră, aceasta fiind singura modalitate de a vă asigura că aceștia se simt confortabil și în largul lor în compania dumneavoastră. 
 

Fotografie ilustrativă

 

CUM AR TREBUI SĂ SE COMPORTE UN OASPETE 

5.    Diferența dintre un șervet și un șervețel

Șervetul de pânză poate fi găsit împăturit fie în stânga furculiței, fie pe farfurie. După ce vă așezați la masă, îndoiți-l în două și puneți-l în poală. Evitați să scuturați șervetul ca și cum ați șterge praful cu el și nu-l băgați după guler sau la curea.

Șervețelul de hârtie se află în stânga farfuriei. Ne servește să ne ștergem în timpul mesei. Nu vă suflați niciodată nasul în șervețel. Cu toate acestea, este posibil să folosiți șervețelul atunci când strănutați, caz în care este potrivit să nu îl mai folosiți pentru a șterge gura cu el și cereți gazdei unul nou în locul celui folosit. După ce ați terminat de mâncat, mototoliți șervețelul de hârtie și puneți-l pe o farfurie.

Sugestia noastră: Răsfățați-vă oaspeții cu o selecție de brânzeturi delicioase pe tava pentru brânzeturi practică din bambus MANDOL. În sertarul practic veți găsi un set de tacâmuri pentru brânzeturi din 4 piese, format dintr-o furculiță pentru brânză, un cuțit pentru parmezan, un cuțit pentru brânză moale și, nu în ultimul rând, o paletă pentru brânză.
 

Set de 5 boluri în cadru metalic Set de 5 boluri în cadru metalic, FRELA

 

6.    Nu suflați în mâncarea fierbinte

Mâncarea nu ajunge întotdeauna la masa noastră la temperatura ideală. Dacă este încă prea fierbinte, nu suflați și nu amestecați mâncarea. Cel mai bine este să așteptați pur și simplu ca mâncarea să se răcească. Probabil că este la fel de caldă și pentru vecinii dvs. de scaun, așa că o discuție plăcută este mai mult decât potrivită acum. 
 

Set de cină DONATELLA GREECE Set de cină DONATELLA GREECE, set de 20

 

7.    Ținerea corectă a paharului

Probabil că ați auzit deja că degetul mic ridicat atunci când beți cafea nu prea se mai potrivește în zilele noastre. Dar cum ar trebui să ținem în mână paharele de vin?  Țineți paharul de vin sau de șampanie de picior, și asta din două motive. În primul rând, nu veți afecta temperatura vinului cu căldura mâinii și, în al doilea rând, nu veți murdări paharul cu amprentele mâinii. Întotdeauna ștergeți-vă gura cu un șervețel înainte de a bea din pahar. Doamnele cu ruj pe buze ar trebui să sorbească mereu din același loc pentru a evita urmele de ruj pe tot perimetrul paharului.
 

Set de pahare de vin LEGACY Set de pahare de vin LEGACY, 6 buc

 

8.    Mâncatul peștelui cu tacâmuri 

Peștele este unul dintre felurile de mâncare tradițional de sărbători în multe țări. Chiar și servirea peștelui are regulile sale. Modul corect de a mânca pește este cu o furculiță și un cuțit cu lama cu care scoatem oasele. Dacă nu avem un cuțit de pește, folosim unul obișnuit, sau mâncăm doar cu o furculiță, pe care o ținem în mâna dreaptă, și în locul cuțitului folosim ca ajutor o bucată de corn sau de pâine, pe care o ținem în mâna stângă.