Eu feliez, tu feliezi, noi feliem. Cum să alegi un cuțit care să fie lăudat de bucătar?

Eu feliez, tu feliezi, noi feliem. Cum să alegi un cuțit care să fie lăudat de bucătar?

Mâncarea este la fel de bună pe cât sunt de calitate ingredientele pe care le folosim. Iar prepararea ei este la fel de plăcută pe cât de calitate sunt instrumentele folosite. Poate cele mai importante instrumente în prepararea alimentelor sunt cuțitele de bucătărie. Fiecare bucătar de top are propriul cuțit sau set de cuțite, pe care îl poartă cu el peste tot. Cu toate acestea, nu trebuie să fii un bucătar profesionist pentru a te răsfăța cu cuțite de calitate și acasă. Ce să alegi? Ce cuțit de bucătărie nu ar trebui să-ți lipsească de acasă? Și la ce să fii atent când vine vorba de lamă?

 

set de cuțite

 

Nu există un cuțit de bucătărie universal

Cea mai simplă și, în acelasi timp, cea mai practică soluție ar fi să ai în bucătărie un singur cuțit. Cu toate acestea, nu există un cuțit de bucătărie universal cu care să tai cu ușurință carnea, pâinea, să cureți și legumele sau peștele. Un cuțit cu lama de 20 cm îți va tăia perfect carnea, dar te va limita la curățarea legumelor. Dimpotrivă, un cuțit cu o lamă mai scurtă, de 10 cm, va fi un ajutor de neprețuit în felierea unui măr, dar cu o bucată bună de vită nu vei reuși. Cum rezolvi problema?

Soluția ideală pentru gospodării sunt seturile de cuțite de bucătărie. Ce poți face cu ele acasă? Din echipamentul de bază nu trebuie să lipsească trei tipuri de cuțite: un cuțit mai mic, cu o lamă de până la 10 cm, potrivit pentru felierea și curățarea legumelor sau fructelor, un cuțit mai mare, cu o lamă de până la 20 cm, care este relativ versatil - poate tăia carnea, legumele mai mari, fructele sau poate toca ciocolata și apoi un cuțit cu lama zimțată pentru felierea pâinii și a produselor de patiserie.

Este distractiv să gătești pentru tine și îți place să duci creațiile tale culinare la nivelul următor? Nu ar trebui să fii mulțumit de acest trio. Dacă lucrezi des cu pește proaspăt, în bucătărie nu trebuie să lipsească un cuțit de filetat. Îți place brânza, vinul, măslinele? Vei aprecia cuțitul special de bucătărie pentru felierea brânzei. Pentru iubitorii de carne ar fi ideal și un satâr sau un cuțit de dezosat. Acestea le vor permite să încerce modalități noi și mai precise de preparare a alimentelor.

 O alegere excelentă este, de exemplu, setul nostru de cuțite de bucătărie JAVED, care conține mai multe instrumente utile.

 

cuțit de feliat

 

Din ce material să alegi cuțitele de bucătărie

Pentru lama cuțitelor de bucătărie se folosesc de obicei trei tipuri de materiale: ceramică, oțel inoxidabil și oțel carbon. Cuțitele de bucătărie cu lamă ceramică se caracterizează prin duritatea lor, în același timp rămân ascuțite mult timp, taie bine alimentele mai moi - fructe, brânză sau legume. Cu toate acestea, pot apărea probleme cu materii prime mai dure fiindcă lamele ceramice sunt predispuse la rupere.

Care este diferența dintre oțelul inoxidabil și oțelul carbon la cuțitele de bucătărie? Oțelul carbon poate fi ascuțit mai bine și în același timp mai ușor, dar în același timp se tocește mai repede. Prin urmare, este mai dificil de întreținut și coroziunea este, de asemenea, posibilă.

Cel mai potrivit material pentru cuțitele de bucătărie de uz casnic pare a fi un clasic dovedit: oțelul inoxidabil. Material cu întreținere redusă, ușor de șlefuit acasă, rezistent la coroziune și deteriorare. Este suficient de flexibil, iar atunci când dai peste un os atunci când tai carnea, sigur nu se strică.

 

cuțit pentru carne

 

Și cum rămâne cu cuțitul de bucătărie?

Detaliu nesemnificativ la prima vedere, dar mânerul decide cum vei manipula un cuțit de bucătărie. Aici merită să ne concentrăm pe două întrebări: Cum va fi ținut? Mânerul este conceput pentru a echilibra cuțitul la locul de muncă? Prin urmare, este o idee bună să ții cuțitul de bucătărie în mână înainte de a-l cumpăra.

Ne putem întâlni cu diferite materiale pentru mâner - plastic, metal sau lemn. Dacă nu intenționezi să acorzi o atenție deosebită cuțitelor de bucătărie și întreținerii zilnice minuțioase, cea mai potrivită soluție este să optezi pentru un mâner din plastic sau metal. Este ușor de spălat, ai un standard de igienă ridicat și, de asemenea, un material durabil care nu se degradează la fel de repede ca lemnul.

De exemplu, setul de cuțite de bucătărie Berlingerhaus BH-2462  are un mâner ergonomic, este fabricat din metal rezistent și are și un finisaj anti-alunecare. În plus, arată de top. În același timp, echilibrarea cuțitelor datorită acestui mâner aduce utilizatorului bucuria de a tăia. De asemenea, este îndeplinit cel mai înalt standard de igienă - între lamă și mâner nu există decalaj sau denivelări, pe care să se prindă resturile de mâncare.

 

feliere cu cuțit

 

Cum să ai grijă de cuțitele de bucătărie

O altă întrebare importantă este cum să tratezi cuțitele de bucătărie pentru a rezista cât mai mult posibil. Cuțitele trebuie depozitate separat, astfel încât să nu intre în contact cu alte instrumente în sertar. Soluția ideală este așadar un suport sau curea magnetică, pe care atașezi cuțitele de bucătărie. Îți recomandăm să spăli cuțitele manual, în apă călduță, dar poți apela și la detergent. Dacă decizi să utilizezi o mașină de spălat vase pentru cuțitele de bucătărie, poziționează-le astfel încât să nu atingă alte obiecte. Temperatura apei nu trebuie să depășească 50° C.

De asemenea, poți prelungi durata de viață a cuțitelor de bucătărie folosindu-le exclusiv pentru ceea ce sunt destinate - pentru feliere. Cu alte cuvinte, folosește deschizătorul de conserve pentru deschiderea cutiilor. Și pentru a menține lama ascuțită cât mai mult timp posibil, utilizează tocătoare adecvate, cum ar fi o tocător din bambus cu sertar .

Vrei să te bucuri de pregătirea mâncării? Alege instrumentele utile din oferta noastră de seturi de cuțite de bucătărie.