Cum să îngrijești corect cada cu hidromasaj?

Cum să îngrijești corect cada cu hidromasaj?

Un jacuzzi este acum partenerul perfect pentru aproape orice grădină. Datorită lui, ne putem răsfăța cu wellness privat fără a fi nevoie să călătorim într-o vacanță costisitoare la mare sau la spa. Cu toate acestea, pentru a vă bucura de el cât mai mult posibil, este important să vă gândiți la îngrijirea și protecția corespunzătoare. La ce trebuie să acordați cea mai mare atenție?

 

Filtru cu cartuș

 

Să fim atenți

Este foarte important să aveți grijă de cada cu hidromasaj. De acest lucru depinde cât va rezista, și câți bani cheltuim pe întreținerea sau piesele de schimb. Pentru a nu transforma o ședere plăcută și relaxantă în jacuzzi într-un scenariu înfricoșător, ar trebui să ne intereseze sistemul său de filtrare, ce tip de filtru trebuie folosit sau pentru ce este potrivit un ozonizator de apă. Sistemele de filtrare ar trebui să fie suficient de puternice pentru a filtra suficient apă. Ar trebui să fim atenți la performanța lor și la posibilitatea de a seta cicluri de filtrare.

Ozonizatorul amintit ajută la îngrijirea apei, întrucât amestecă ozonul cu apa și astfel dezinfectează apa. În mod ideal, ar trebui să fie setat la șase până la nouă ore pe zi. În mai puțin timp, ozonatorul își pierde efectul. Cu toate acestea, putem monitoriza și calitatea apei cu ajutorul unor testere.

 

Chimie Whirlpool

 

Verificarea e de bază

Pentru ca jacuzziul nostru să fie mereu în regulă și să fie pe deplin pregătit, ar trebui să îl verificăm cât de bine putem înainte de a-l umple, dacă materialul este OK, nu există găuri, murdărie, praf sau depuneri din apă.


Trebuie să existe chimie

Pentru jacuzzi, chimia este o necesitate. Putem opta pentru chimia clorului, de exemplu - dar aici trebuie să ne bazăm pe schimbări regulate de apă cel puțin o dată pe trimestru. Acest lucru se datorează faptului că apa poate conține cloramine periculoase după o perioadă lungă de timp. O schimbare lunară a cel puțin 30% din volumul de apă este de asemenea o măsură bună. După trei luni, ar trebui să curățăm bine cada cu hidromasaj , inclusiv toate țevile. De asemenea, dezinfectați și absorbiți apă curată. Ar trebui să ajustăm ți pH-ul apei și alcalinitatea acesteia.

O altă alternativă este să nu folosești clor. Este important să te gândești la alegerea corectă a produsului și să urmezi instrucțiunile de utilizare. Agenții fără clor sunt dozați de obicei o dată pe săptămână. Sunt interesanți pentru grija pentru mediu și sănătate - și pentru că elimină formarea de cloramină în apă. Prin urmare, dacă putem păstra alcalinitatea apei și factorul pH, apa din jacuzzi va rezista tot timpul anului. Acest lucru va economisi timp și bani. Avantajul este că o astfel de îngrijire ne protejează de mucegai, bacterii, alge și, în plus, nu simțim mirosul familiar de clor.

 

Măsurarea pH-ului apei

 

Ajustare PH

Dacă setăm valoarea pH-ului apei din cada cu hidromasaj, ne vom asigura o baie mai bună, o mai bună dezinfecție și apa nu va mirosi. Prin urmare, merită să investești într-un apometru de calitate, bazat pe un fotometru. Măsoară valorile pH-ului, clorului, oxigenului activ și altele.

 

Duze în jacuzzi

 

Duze

Aproape fiecare jacuzzi conține multe jeturi de hidromasaj și aer, prin care curge o cantitate mare de apă caldă. Prin urmare, în timp, acestea se înfundă cu calcar, murdărie sau grăsime. Toate acestea trebuie îndepărtate de pe duze. Deși jacuzzi-ul în sine și suprafața sa acrilică sunt netede, putem găsi și mult calcar pe el. Prin urmare, cel mai bine este să cumpărați un aparat de curățat pereții căzii.

 

Curățarea filtrelor din jacuzzi

 

Când este indicat să curățați filtrele?

Dacă avem apă foarte dură în casă, după ce umplem jacuzziul, este important să clătim filtrele timp de zece până la paisprezece zile sub jet de apă – acest lucru este recomandat, chiar dacă avem filtre de calitate. Prin clătirea din două în două zile, împiedicăm depunerea calcarului, care înfundă materialul filtrant. Acest lucru reduce efectul de filtrare, care afectează pompa de circulație și, de asemenea, reduce performanța jeturilor de hidromasaj.

Procedura este simplă - scoatem filtrul cartuşului şi îl clătim bine cu apă curată peste o găleată curată. Trebuie avut grijă la fiecare pliu. Repetăm această procedură până când apa din găleată este complet curată, o dată la două zile după ce apa este umplută în jacuzzi. După două săptămâni, trebuie să curățați filtrul doar o dată pe săptămână. Dacă nu curățăm aceste filtre în mod regulat, riscăm „cimentarea” lor, cu care nici cel mai bun detergent de pe piață nu ne va ajuta. Dacă avem două seturi de filtre, este indicat să mai înmuiem filtrele abia curățate încă douăsprezece ore într-o soluție apoasă, unde am adăugat un dezinfectant și apoi le lăsăm să se usuce la aer.

 

Capac termoizolant

 

Ingrijirea capacului termoizolant

Ar trebui să acordăm o atenție deosebită husei termice, nu numai pentru igienă, ci și pentru durata de viață a acesteia. Pentru ca igiena să fie întreținuta corespunzător, este necesară verificarea periodică a capacului termic de jos pentru a nu exista murdărie. Din exterior se recomandă curățarea de praf. Capacul termic al jacuzziului din interior este suficient să fie spălat cu apă cam o dată pe sfert sau la nevoie. În caz de contaminare, putem folosi o soluție de acid citric de calitate alimentară cu apă.

 

Scurgerea și depozitarea jacuzzii

 

Descărcare și depozitare

Dacă decidem să depozităm undeva peste iarnă cada cu hidromasaj, trebuie să ne amintim că depozitarea acesteia este la fel de importantă ca și funcționarea în sine. În acest caz, apelăm adesea la un tehnician de service. Cu toate acestea, putem depozita și noi înșine și putem economisi bani. Este important de reținut că garanția oricărui producător nu acoperă nicio daună care ar putea rezulta din depozitarea necorespunzătoare a căzii cu hidromasaj.

Înainte de a scurge apa, este necesar să folosiți un produs pentru curățarea sistemului circulator. Apoi scurgeți apa, slăbiți toate șuruburile, lăsați supapele deschise, curățați suprafața căzii, uscați bine cadrul gonflabil și îndepărtați excesul de apă din motor sau pompe. Nu trebuie să uităm să oprim întrerupătorul - jacuzziul trebuie să fie complet oprit când începem să scurgem apa! Vasul cu hidromasaj trebuie apoi depozitat într-un loc uscat și curat.

 

Vrei să te bucuri și tu de relaxare? Alege jacuzziul potrivit împreună cu accesoriile la https://www.kondela.ro.