Aranjarea mesei de Paște: Cum să pregătești o masă pentru Paște? + Rețete de Paște

Aranjarea mesei de Paște: Cum să pregătești o masă pentru Paște? + Rețete de Paște

Paștele este cea mai mare sărbătoare creștină. Și, de asemenea, o mare oportunitate pentru întreaga familie de a se întâlni la masă. Chiar și în trecut, sărbătorile de Paște erau în principal despre momentele petrecute împreună. Acasă și cu mâncare bună. Pentru ca mâncarea să aibă un gust și mai bun, ai grijă de decorarea mesei de Paște. Cum ar trebui să arate servirea mesei în timpul Sărbătorilor Pascale?

Masa de Paște gata de sărbătoare

 

Masa de Paște gata de sărbătoare

De Paște, masa ar trebui să fie în primul rând curată și ordonată. Scapă de toate lucrurile inutile - ziare, hârtii, boluri cu obiecte mici - și spală masa bine. Nu trebuie să lipsească o față de masă. Ce tip de față de masă? Acest lucru depinde, în special, de serviciul de luat masa. Dacă te decizi pentru un set de masă îndrăzneț, pentru unii până la excentric, DONATELLA, cu un model distinctiv, alege din dulap o față de masă cu aspect minimalist. Setul va ieși perfect în evidență pe o față de masă albă cu ornament auriu.

Dacă alegi setul de masă HARDY cu un model suav și culori delicate atunci când așezi masa de Paște, vei avea nevoie de o față de masă cu un motiv mai pronunțat în culori de primăvară. Și fiindcă Paștele rezonează cu vremea de primăvară, adu primăvara și în casa ta, cu setul de masă DONATELLA BUTTERFLY

 

Masa de Paște gata de sărbătoare

 

La final, asigură-te că tot ce aveți nevoie este pregătit pe masă înainte de sărbătoare: farfurii adânci, farfurii întinse, castroane, tacâmuri, șervețele sau căni. Nu trebuie să alergi la bucătărie inutil.

Pentru a face servirea mesei o artă, dar și cu caracter practic, să ne amintim de principii simple. Așează farfuriile (primele sunt cele întinse, apoi cele adânci). Acestea se așează la 2-3 cm de marginea mesei, apoi se așează o furculiță în stânga și la dreapta un cuțit cu lama îndreptată spre farfurie și o lingură lângă el.

Aștepți cu nerăbdare desertul? Așează lingurița deasupra farfuriei. Și ce zici de niște pahare? Acestea au loc în dreapta deasupra farfuriei, chiar deasupra lamei cuțitului. Începem cu un pahar de aperitiv și adaugăm treptat pahare pentru alte băuturi, după mărime: de la cel mai mic la cel mai mare. 

Invitații tăi vor aprecia și carafa cu apă limpede. Dar nu uita nici de servețele. Cele dinaintea mesei se pun la stânga, lângă furculiță, și se așează pe genunchi în timpul mesei.

 

Gândește-te și la un toast

 

Gândește-te și la un toast

Spuneam mai sus cum și unde se așează paharele pe masa de Paște. Dar ce pahare să folosești? Avem două modele pentru tine, care vor completa atmosfera mesei de Paște cu designul lor.

Ai de gând să servești vin? Un set de 6 pahare de vin GAIRA cu un volum de 350 ml se va potrivi perfect pe masa de sărbători. Cupele de sticlă sunt realizate manual prin suflare, așa că toată lumea va fi surprinsă de originalitatea lor. În plus, dacă sunteți mai mulți la masă, paharele de vin GAIRA vor avea grijă să se evite confuziile. Fiecare este de o culoare diferită și cu un model diferit: albastru cu puncte, roz cu virgule, galben cu romburi... Culori vesele pentru o petrecere fericită. Cu toate acestea, paharele sunt grozave și pentru apă sau băuturi răcoritoare.

Șampania este o parte integrantă a evenimentelor festive de familie. Dar nici aici nu trebuie să pariezi pe clasic în mod obligatoriu. Setul de pahare de șampanie roz CELESTE cu culoarea sa se potrivește perfect pe o masă veselă de Paște. La fel ca și modelul prezentat înainte, aceste pahare de șampanie sunt suflate manual. Acum mai trebuie doar să-ți pregătești toastul.

Ce altceva nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște?

 

Ce altceva nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște?

Baza mesei de Paște este un serviciu de luat masa - farfurii, pahare, tacâmuri. Și apoi sunt micile detalii care transformă masa într-unul dintre simbolurile Paștelui. O vază cu flori proaspete ar trebui să fie o chestiune normală. Poți opta pentru lalele în diferite culori - roz, galben, alb.

O altă opțiune potrivită poate fi o vază cu ramuri mai mici de flori de cireș sau zarzăr, poate chiar de salcie. Care sunt preferatele tale?

De asemenea, poți pune la punct masa de Paște cu mici decorațiuni. De exemplu, înainte de sărbători poți planta grâu sau arpagic în bolul nostru de servire auriu, iar când crește, pui câteva ouă pictate manual pe „gazon”. Oul este unul dintre simbolurile principale ale Paștelui - semnifică o nouă viață sau renaștere.

Și ce să coacem de Paște? Cozonacul nu trebuie ratat la masa de Paște. Ce ai spune dacă l-ai coace singur anul acesta? Dacă te tentează, uite și rețeta!

 

Rețetă:  Cozonac de casă pentru Paște

 

Rețetă:  Cozonac de casă pentru Paște 

Nu îți poți imagina Paștele fără cozonac? Am pregatit pentru tine o rețetă pentru acest produs tradițional delicios.

Avem nevoie de:
    • 1 kg de făină de calitate
    • 2 pliculețe drojdie uscată sau 50 grame drojdie proaspătă
    • 300-400 lapte cald
    • 200 grame zahăr
    • 5 ouă
    • 200 grame unt topit
    • 2 pliculețe zahăr vanilat
    • 1 linguriță de sare

Pentru umplutură:
    • 200 grame rahat
    • 200 grame nucă
    • 100 grame zahăr
    • 50 grame cacao

 

kante

 

Cum să prepari cozonacul de casă:

1. Robotul de bucătărie este un ajutor de neprețuit în pregătirea cozonacului de casă și a altor produse de patiserie sau pâini - îți va economisi mult timp și energie. În oferta noastră vei găsi un robot de bucătărie multifuncțional KANTE cu o putere de 1800 W, care te va ajuta nu doar să bați aluatul, ci și să toci carnea sau să pregătești un smoothie.
2. Într-un bol amestecă făina cu drojdie uscată, apoi adăugă untul topit, ouăle, zahărul, sarea și laptele. Începem cu viteze mai mici și creștem treptat viteza robotului de bucătărie. Ar trebui să frământăm aluatul aproximativ 10 minute. Știm că aluatul este gata prin faptul că se desprinde ușor de pe peretele recipientului, este lucios, flexibil și suplu.
3. Apoi se acoperă aluatul și se lasă la dospit 45 de minute la loc cald – de exemplu, în cuptorul încins la 35 de grade.
4. E timpul să amestecăm ingredientele pentru umplutură. Împărțim aluatul în 4 părți egale, fiecare parte va fi întinsă și punem o parte din umplutură. Apoi rulăm și împletim părțile două câte două pentru a forma 2 cozonaci. 
5. Îi punem în tăvile de cozonac, le acoperim cu o cârpă curată și îl lăsăm să mai crească încă cel puțin 45 de minute.
6. Se încinge cuptorul la 160 de grade, se dă cozonacul cu gălbenuș de ou diluat puțin cu lapte, se presară desupra zahăr tos sau bucăți de nuci și se dă la cuptor pentru 25-30 de minute. Înainte de a scoate cozonacul, fă testul scobitorii, dacă scobitoarea iese din aluat fără nimic lipit pe ea, înseamnă că sunt gata.
7. Lasă cozonacul copt să se răcească înainte de a-l tăia. Poftă bună!

Pe lângă cozonac, poți servi și alte delicatese tradiționale de Paște. 

Vrei să te răsfeți cu o masă excepțională de Paște anul acesta? Tot ce ai nevoie pentru aceasta poate fi găsit pe kondela.ro.