8 pași cum să construiți un coteț pentru găini

8 pași cum să construiți un coteț pentru găini

Faptul de a avea propriile găini și de a avea acces la ouă proaspete și sănătoase devine o activitate din ce în ce mai populară în rândul persoanelor care doresc să trăiască mai sănătos. Dacă doriți să începeți să creșteți găini, un coteț interior și hrana nu sunt singurele lucruri pe care trebuie să le asigurați pentru ele. Aerul liber și iarba verde este la fel de important pentru sănătatea și bunăstarea găinilor. Un coteț amplasat în grădină le va permite să caute hrană și să se miște liber. În acest articol veți găsi sfaturi despre cum să faceți acasă un coteț pentru găinile dumneavoastră.
 

O femeie care ține în mână ouă proaspete de la găini de curte

 

1. Spațiul de care au nevoie 

Găsiți o zonă suficient de mare pentru ca găinile dumneavoastră să se poată mișca liber. Ar trebui să aveți cel puțin 2 până la 3 m2 de spațiu pentru fiecare găină. Căutați un loc suficient de verde și cu o suprafață plană. 

 

2. Înconjurați spațiul

Înconjurați spațiul pentru a crea un mediu sigur pentru găinile dumneavoastră. Puteți folosi diferite materiale, cum ar fi plasa de sârmă sau lemnul. Cotețele montate pentru grădină sunt, de asemenea, o soluție simplă, care permite închiderea rapidă și ușoară a spațiului pentru păsările de curte.

Avantajele cuștii pentru pui INKOKY de la Kondela Coteț animale cu prelată, INKOKY

 

3. Verificați dacă au condițiile adecvate 

Pajiștea trebuie să fie expusă într-un loc însorit, cu multă iarbă sau alte plante pe care găinile le pot mânca. În plus, este important ca acestea să aibă acces la apă.

Sugestia noastră: Cotețele INKOKY sunt ușoare și mobile, puteți să le mutați în funcție de necesități. Astfel, găinile dvs. au mereu la dispoziție iarbă proaspătă și se evită degradarea terenului.

 

4. Echipamente pentru interiorul cotețului

Amplasați cotețul într-un loc cu umbră, unde găinile se pot odihni sau se pot ascunde de soare. Nu uitați să îl echipați cu un adăpător și un hrănitor care să fie montat la înălțimea spatelui găinii. Găinile sunt păsări care scormonesc, iar prin crearea unei gropi de cenușă veți limita scormonirea întregii zone în care se află adăpostul. Nu în ultimul rând, puteți plasa în coteț și o scară mică. 

Găini în cușcă Fotografie ilustrativă

 

5. Evitați zborul 

Chiar și găinile pot zbura. Unele mai mult, altele mai puțin. Nu vor zbura pe un alt continent, dar vor ajunge până la gazonul vecinului pentru o degustare. Prin urmare, procurați-vă un gard suficient de înalt pentru a avea o înălțime de cel puțin 2 metri sau optați pentru un coteț acoperit. 

 

6. Faceți-le un adăpost 

Găinile trebuie să aibă acces la un adăpost unde să se poată ascunde de soare, de prădători sau de ploaie. Pe lângă coteț, pot fi protejate și de o prelată impermeabilă, pe care o atașați la acoperișul cuștii. 

 

7. Curățați cotețul în mod regulat 

Asigurați-vă că cotețul este curățat în mod regulat și că nu se află în apropierea unui loc cu mizerie, de exemplu de pe drumuri sau de pe șantierele de construcții. De asemenea, găinile ar trebui să aibă un coteț curat pentru a dormi și a se odihni.

 

8. Protejați cotețul de prădători 

Dacă locuiți într-o zonă în care trăiesc animale de pradă, este important să protejați cotețul de păsări împotriva acestor prădători. Plasa de sârmă nu trebuie să aibă ochiuri mari și trebuie să fie bine fixat la sol. În plus, vă puteți proteja proprietatea și cu garduri electrice sau cu garduri pentru câini. 

 

Recomandăm

Un cățeluș într-un pat albastru în grădină